Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollsprofil till sjukhus – efter svår rallykrasch

Foto: MARTIN MEJIA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERTO SAIZ / AP

André Villas-Boas äventyr slutade i katastrof.

Den forne Premier League-tränaren fick flygas till sjukhus i ambulans efter en bilkrasch. 

André Villas-Boas var ett av världens mest upphaussade tränarnamn när han tog över Chelsea. Hans tid där var mindre lyckad, och även nästa steg i karriären, i Tottenham, slutade i att han fick sparken efter en period av dåliga resultat. 

Nu har Villas-Boas, som senast tränade kinesiska Shanghai SIPG, sadlat om till racingförare med drömmen om att köra klassiska Dakarrallyt. Men hans oväntade karriärsbyte slutade i en katastrof.

Villas-Boas i krasch

Villas-Boas tävlade i det anrika Dakar-rallyt, när han tappade kontrollen över sin pil under en etapp i Peru och kraschade med en sanddyn. Kraschen var så pass allvarlig att Villas-Boas fick flygas till sjukhus med helikopter. 

– Han hade drabbats av en ryggskada. Det var väldigt synd för André, som hade stått för en väldigt lovande debut i Dakar, säger tävlingschefen Jean-Marc Fortin enligt Goal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.