Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fotbollsprofil till sjukhus – efter svår rallykrasch

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MARTIN MEJIA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERTO SAIZ / AP

André Villas-Boas äventyr slutade i katastrof.

Den forne Premier League-tränaren fick flygas till sjukhus i ambulans efter en bilkrasch. 

André Villas-Boas var ett av världens mest upphaussade tränarnamn när han tog över Chelsea. Hans tid där var mindre lyckad, och även nästa steg i karriären, i Tottenham, slutade i att han fick sparken efter en period av dåliga resultat. 

Nu har Villas-Boas, som senast tränade kinesiska Shanghai SIPG, sadlat om till racingförare med drömmen om att köra klassiska Dakarrallyt. Men hans oväntade karriärsbyte slutade i en katastrof.

Villas-Boas i krasch

Villas-Boas tävlade i det anrika Dakar-rallyt, när han tappade kontrollen över sin pil under en etapp i Peru och kraschade med en sanddyn. Kraschen var så pass allvarlig att Villas-Boas fick flygas till sjukhus med helikopter. 

– Han hade drabbats av en ryggskada. Det var väldigt synd för André, som hade stått för en väldigt lovande debut i Dakar, säger tävlingschefen Jean-Marc Fortin enligt Goal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.