Piken inför rekordmatchen: ”Om ni hör det här så...”

Caroline Seger.
Foto: JONAS EKSTRÖMER /TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER /TT / TT NYHETSBYRÅN

KALMAR. I kvällens landskamp mot Norge blir Caroline Seger historisk när hon tangerar Therese Sjögrans rekord på antal flest spelade landskamper. 

Då passar landslagsstjärnan på att skicka en pik – både till sina föräldrar, och förbundskapten Peter Gerhardsson. 

– Jag önskar ju att de kunde komma, men de åker tydligen till Spanien, säger Seger skämtsamt. 

Therese Sjögran är den svenska landslagsspelare i fotboll som har gjort flest landskamper genom tiderna. 

214 gånger har Sjögran ställt sig på planen i den blågula landslagströjan. 

Men i kväll kommer hon inte längre att vara ensam på tronen. 

När Caroline Seger i kväll kliver ut på Guldfågeln arena i Kalmar i Sveriges landskamp mot Norge tangerar hon Sjögrans rekord. 

Lagkamraten Sofia Jakobsson hyllar Seger inför rekordmatchen: 

– Hon är en fantastisk fotbollsspelare som har hållit världsklass ända sedan man själv kom med i landslaget. Seger är en fantastisk kapten, den bästa kapten jag någonsin haft. Jag är otroligt glad att få spela tillsammans med henne och det är en ära att ha fått lära sig så mycket av henne, säger Jakobsson. 

”Jobbigt för Peter att välja”

Caroline Seger gläds över hyllningen från Jakobsson: 

– Det är otroligt kul att höra från en lagkamrat som jag spelat ihop med under många år. Man försöker ta till sig av alla fina ord så mycket det går, trots att det inte alltid är så lätt. Det känns otroligt häftigt att dagen äntligen har kommit, säger Seger som passade på att skämta med förbundskapten Peter Gerhardsson under gårdagens presskonferens om huruvida hon kommer att få spela matchen mot Norge eller inte. 

– Om jag nu startar, eftersom det nu var jobbigt för Peter att välja, så tangerar jag ju. Men det har varit mycket snack inför just detta rekord. Och förhoppningsvis slår jag det innan vi åker till OS. Det hade varit häftigt att göra det på hemmaplan. Så jag hoppas att Peter vet vad jag menar, säger Seger. 

Skickar passning till föräldrarna 

För damlandslaget väntar ytterligare en match i Kalmar, den sista innan OS, och det mot Australien på tisdag. 

Då kommer Caroline Seger, med största sannolikhet, bli störst genom tiderna sett till antal landskamper. Och det inte bara i Sverige utan också Europa, av såväl damer som herrar. 

Hur Caroline Seger ser på den matchen?

– Jag skickar en passning till mina föräldrar, jag önskar ju att de kunde komma men de åker till Spanien två dagar innan matchen. Så hör ni detta, tack så jättemycket för att ni är med och upplever mitt rekord, sa Seger skämtsamt på gårdagens presskonferens. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.