Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petas: ”Måste lära sig att uppföra sig”

Roberto Mancini.
Foto: GIORGIO BENVENUTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Moise Kean.
Foto: LANCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nicolo Zaniolo.
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Moise Kean och Nicolo Zaniolo kom för sent till en samling under U21-EM i somras. 

Till höstens första EM-kvalsamling lämnades duon hemma.

– Jag gillar inte att lämna dem utanför som en bestraffning, säger förbundskaptenen Roberto Mancini enligt Football-Italia.

Det blev ingen succé för Italien i sommarens U21-EM på hemmaplan. Dessutom skapade Moise Kean och Nicolo Zaniolo rubriker i Italien. De kom för sent till en samling under mästerskapet när laget skulle ställas mot Belgien. 

De båda stortalangerna har debuterat för Roberto Mancinis landslag men lämnades utanför EM-kvaltruppen till matcherna mot Armenien och Finland. Nu berättar förbundskaptenen Roberto Mancini att petningen är ett straff för det som hände under sommaren.

– Vi gav dem en fin möjlighet och vi hoppas att det här hjälper dem att gå vidare. De måste lära sig att uppföra sig för professionella fotbollsspelare måste alltid uppföra sig bra, säger Mancini.

Mancini: ”De är fortfarande unga”

Nicolo Zaniolo spelar till vardags i Roma och Moise Kean gjorde precis en flytt från Juventus över till Premier League och Everton. Roberto Mancini hoppas på att ta ut de båda talangerna till landslaget i framtiden.

– Jag är säker på att de kommer till användning senare, de är fortfarande unga. Jag gillar inte att lämna dem utanför truppen som en bestraffning.

Italien ställs i den här samlingen mot Armenien på bortaplan under torsdagen och spelar sedan hemma mot Finland på söndag. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.