Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pelé: ”Några av dem resulterade i barn”

Pelé bland världsstjärnorna i Fifas vårdhyllning
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Han var trogen klubben Santos i nästan 20 år.

Men utanför planen hade Pelé större problem med att hålla löften.

– Jag har haft några affärer, några av de resulterade i barn, men jag fick reda på det senare, säger han i en ny dokumentär enligt BBC.

Pelé anses ofta och av många vara den bästa fotbollsspelaren genom tiderna. I en ny dokumentär på Netflix ser den i dag 80-årige brasilianaren tillbaka på sin framgångsrika karriär. 

Han slog igenom redan som 17-åring 1958 i VM i Sverige. Brasilien vann sitt första VM-guld och Pelé blev en ikon i landet. Stjärnan blev fotbollens första miljonär och var fortfarande bara tonåring. Uppvaktad av många hade Pelé svårt att vara lika trogen kvinorna i sitt liv som han var sin klubb Santos.

– Jag har haft några affärer, några av de resulterade i barn, men jag fick reda på det senare, säger han i dokumentären enligt BBC.

Pelé: ”Jag har aldrig ljugit”

80-åringen hävdar dock att han alltid varit ärlig med sin otrohet.

– Min första fru, min första flickvän, visste allting. Jag har aldrig ljugit.

Pelé har fem barn från sina första två äktenskap, Kelly, 54, Edinho, 50, Jennifer, 42, och tvillingarna Joshua och Celeste, 24.

Han vägrade länge erkänna att han var pappa till Sandra Machado, trots att faderskapet fastslogs i domstol 1996. Sandra Machado gick bort i cancer 2006.

Efter en affär med en journalist har Pelé också 52-åriga dottern Flavia, skriver The Sun.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.