Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pekas ut som kandidat till ordförandeposten

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Karl-Erik Nilsson avgår som ordförande för SvFF nästa år. 

Då vill flera distrikt se den förre proffsdomaren Jonas Eriksson som hans ersättare, det skriver Fotbollskanalen. 

– Det är ett intressant namn, säger Hälsinglands fotbollförbunds ordförande Jan Jonsson till sajten. 

En ordförande för Svenska fotbollförbundet får max sitta i tolv år. Därav kommer Karl-Erik Nilsson att ersättas på årsmötet år 2023. 

I vår kommer valberedningen att ta in kandidater och enligt Fotbollskanalen är ett namn som pekas ut den förre toppdomaren och entreprenören Jonas Eriksson, 47.  

De flesta av distrikten är försiktiga med att nämna namn men fem av 24 distrikt nämner Eriksson som ett lämpligt namn.

– Jag vet att det nämnts lite olika namn, exempelvis Jonas Eriksson. Det är ett intressant namn, och det kommer säkert poppa upp fler. Jag vill vara lite demokratisk och inte låsa fast mig, säger Hälsinglands ordförande Dan Jonsson till Fotbollskanalen. 

Förre ministern nämns 

Även Västerbottens ordförande Tommy Bodin lanserar Eriksson som en kandidat till ordförandeskapet. Precis som Medelpad, Västergötaland och Stockholm gör.

– Ska jag slänga ut några namn så är det Patrik Andersson som nu är i EFD eller förre domaren Jonas Eriksson. De har bägge en hög social närvaro vilket är viktigt, säger Tommy Bodin till sajten. 

Jonas Eriksson var länge Sveriges bästa domare och har dömt i så väl EM som VM. Han lade pipan på hyllan 2018 efter 340 matcher i allsvenskan. Efter karriären är han verksam som entreprenör och som expert i tv. 

Ett annat namn som lanseras är den förre ministern och numera EU-kommissionären, socialdemokraten Ylva Johansson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.