Dimitri Payet gråter. Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS TT NYHETSBYRÅNDimitri Payet gråter. Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Dimitri Payet gråter. Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Payet skadade sig i första halvlek. Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESPayet skadade sig i första halvlek. Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Payet skadade sig i första halvlek. Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Payets tårar – tvingas lämna

Publicerad

Marseilles Dimitri Payet åkte på en skada och tvingades till ett byte i Europa Leaguefinalen mot Atletico Madrid. 

Då lämnade Payet planen i tårar samtidigt som han kramades om av sina lagkamrater. 

Det blev väldigt känslosamt för Marseilles stjärna Dimitri Payet i Europa Leaguefinalen. Han var ett frågetecken inför matchen, men kom till start med drömmen om att bärga en stor titel. 

Sen kom smällen. Först fick han se landsmannen Antoine Griezmann ge Atletico ledningen efter 21 minuters spel. Tio minuter senare kom nästa bakslag. Utanför spel la han sig ner i gräset, grimaserade illa och höll händerna för ansiktet. 

När han kom på benen så lämnade han planen med tårar rinnandes ner för kinderna. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/996833258452074496

Skadan innebär även att Payet är ett stort frågetecken inför VM i Ryssland i sommar. Den franska truppen tas ut på torsdagen.

Payet kramades om när han klev av

När han klev av kramades han om av sina lagkamrater och många har dessutom gått ut på sociala medier för att uttrycka sin sympati. 

"Payet lämnar planen i tårar. I morgon tas VM-truppen ut. Aj, fruktansvärd känsla", skriver experten Stuart Holden. 

https://twitter.com/stuholden/status/996832791982628865

 "Det är sorgligt att se", skriver den spanska tidningen AS

"Det är så synd om Payet. Jag undrar vad det här betyder för hans VM-chanser", skriver AFP-journalisten Tom Williams. 

https://twitter.com/tomwfootball/status/996832802300747782

Matchen då? Det blev en tung afton för Marseille. Atletico Madrid var numret större och vann med 3-0. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag