Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Paranoid – tror att han ligger bakom”

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / IMAGO/INSIDEFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt i ett av världens mest uppmärksammade rättsfall just nu.

Men Ronaldo, som nekar till anklagelserna, ska enligt italienska La Repubblica misstänka att allt bottnar i en komplott signerad Real Madrid-basen Florentino Perez. 

Redan i fjol presenterade tyska Der Spiegel uppgiften att en amerikansk kvinna hade anklagat Juventus-spelaren Cristiano Ronaldo för att ha våldtagit henne under en festkväll i Las Vegas 2009. I förra veckan trädde hon fram med namn och bild i samma tidning. Kathryn Mayorga, 35, hävdar att Ronaldos advokater tvingade fram en förlikningsprocess, men att hon och hennes representanter kan få överenskommelsen uppriven eftersom hon var psykiskt otillräknelig vid tillfället.

 

Ronaldo misstänks för våldtäkt

Ronaldo har nekat till anklagelserna, och enligt italienska La Repubblica misstänker han att Real Madrids starke man Florentino Perez har ett finger med i spelet. Bakgrunden är Ronaldo tydligen ska ha känt sig motarbetad under sin sista tid i klubben. Bland annat upplevde han att Real inte gjorde nog för att stötta honom när han dömdes för skattebrott och fick en villkorlig fängelsedom. 

"Han hamnade i konflikt med klubben", skriver La Repubblica. 

"Enligt våra källor har Ronaldo reagerat med en näst intill paranoid ilska och hävdar att allt är en komplott och arkitekt är Florentino Perez: utebliven bonus från Real Madrid, våldtäktsanklagelsen, utvisningen i Valencia och nu sponsorer som flyr honom."

 

Nekar till anklagelserna

Las Vegas-polisen har återupptagit polisutredningen kring Mayorga-fallet. Ronaldo har gjort ett offentligt uttalande om saken via sitt Twitter-konto. 

"Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad", skrev Ronaldo på Twitter tidigare under veckan.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.