Ivan Savvidis. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅNIvan Savvidis. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN
Ivan Savvidis. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN

Paok-ägarens ursäkt: ”Ingen rätt att gå in”

Publicerad

Paok Thessalonikis ägare Ivan Savvidis var med och stormade planen, till synes beväpnad, vilket ledde till att den grekiska fotbollsligan stängdes ned.

Nu ber han om ursäkt.

"Jag är väldigt ledsen över det som hände. Jag hade naturligtvis ingen rätt att gå in på planen på det här viset", säger han i ett uttalande.

Ivan Savvidis förnekar att han bråkade med domaren och en ledare från motståndarlaget AEK Aten och säger att skälet till att han gick in på planen var att förhindra våldsamheter från att bryta ut.

Savvidis är anhållen i sin frånvaro.

Ett mål som dömdes bort i slutminuterna av 0–0-matchen mellan Paok Thessaloniki och AEK Aten i söndags ledde till att publik, bland annat Savvidis, stormade planen.

Domaren ändrade sig senare och godkände målet.

Det grekiska parlamentet beslutade dagen därpå att stänga ner hela ligan tills man har nått en överenskommelse gällande hårdare säkerhetsregler kring matcherna.

Ligabasen fördömer beslutet.

– Att stänga ner för inget gott med sig. Det äventyrar hela fotbollen bortom de ekonomiska konsekvenserna, säger superligaordföranden Giorgos Stratos.

Han har bett kultur- och idrottsministern Georgios Vassiliadis att ligan ska få starta igen så snart som möjligt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag