Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Panik sprider sig – Messi och Ronaldo är helt ställda”

Foto: DANIEL COLE / AP TT NYHETSBYRÅN

Den franske legendaren Eric Cantona fick ta emot pris i samband med Champions League-lottningen. 

United-ikonens tacktal förvånade många – däribland Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Grupperna till säsongens Champions League är lottade. Bland de matcher som sticker ut finns bland annat PSG mot Real Madrid, Juventus mot Atletico Madrid och FC Barcelona mot Inter. Alla grupper hittar du här.

Men faktum är att själva lottningen faktiskt stod i skymundan den här torsdagskvällen. I stället var det Manchester United-ikonen Eric Cantona som fick flest reaktioner – efter ett märkligt tal. 

Den 53-årige fransmannen fick ta emot pris på scenen, och passade då något överraskande på att dela sina teorier om forskningsvärldens kommande framsteg.

– Snart kommer forskningen inte bara kunna sakta ner cellernas åldrande, utan även fixa celler så att vi kan leva för alltid. Bara olyckor, brott och krig kommer döda oss men tyvärr kommer brott och krig att fördubblas. Jag älskar fotboll. Tack.

Cantonas ord fick snabbt en hel fotbollsvärld att reagera. 

”Det är bisarrt”, skriver brittiska Independent. 

”Man kan se hur panik sprider sig i rummet. Otroligt roligt”‚ skriver BBC:s Des Kelly på Twitter. 

”Cantona chockar alla”, skriver Manchester Evening News.

Den brittiske paralympiern Ryan Crouch menar att han begrep mer av det målvakten Alisson sa från scenen, trots att hans tal var på portugisiska.

”Messi och Ronaldo är helt ställda”

Flera noterade att Lionel Messi och Cristiano Ronaldo följde fransmannens tal med någon form av fågelholksuttryck i ansiktet. 

”Vi kände samma sak, killar”, skriver irländska RTÉ Soccer. 

”Messi och Ronaldo är helt ställda”, menar Daily Mail.

”Det här är årets sportfoto”, skriver Markus Hesselmann på tyska Der Spiegel.

https://twitter.com/RTEsoccer/status/1167109825811144705

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.