Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oväntade uppgifterna: Vill värva Ibrahimovic

Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Först ryktades Zlatan Ibrahimovic till Boca Juniors.

Sen till ett antal italienska klubbar.

Men kanske blir det Sydamerika i alla fall för den kontraktslöse svensken?

Den senaste tiden har Zlatan Ibrahimovic, som så många gånger förr, kopplats ihop med en återkomst till Serie A.

Det har snackats om Milan och Bologna. Men framför allt om Napoli, en klubb som 38-åringen flörtade öppet med efter att ha sett en dokumentärfilm om klubbikonen Diego Maradona.

– Efter att ha sett den skulle jag nästan vilja testa ett Napoli-äventyr. Kanske göra det som Maradona gjorde. Med mig skulle San Paolo alltid vara fullsatt och Carlo Ancelotti är en fantastisk tränare. Men mitt slutgiltiga besked kommer baseras på många olika faktorer, sa Ibrahimovic nyligen.

Klubbens sportchef Aurelio De Laurentiis var inte sen att bekräfta att intresset är ömsesidigt. Faktum är att de båda har träffats i Los Angeles.

– Jag bjöd in honom, hans fru och hans väldigt artiga barn på middag och vi hade en magisk kväll. Han är en önskan från min sida, snarare än ett förslag. Men allting beror på honom själv, inte på mig, sa De Laurentiis.

Uppgifter: Brasiliansk klubb jagar Ibrahimovic

Nu skriver La Gazzetta dello Sport-journalisten Nicolò Schira på Twitter att ytterligare en klubb har gett sig in i leken.

Ibrahimovic är fri, om han nu fortsätter spela fotboll, att gå till vilken klubb han vill efter årsskiftet. Och enligt Schira ska den brasilianska storklubben Flamengo vara intresserad av att knyta till sig svensken.

Klubben gjorde så sent som i somras ett försök att värva en annan stjärnanfallare, nämligen Mario Ballotelli, som ju har samma agent som Ibrahimovic. Enligt Schira är de största konkurrenterna för Flamengo just Napoli och Bologna.

Flamengo spelar sina matcher på den mytomspunna arenan Maracanã i Rio de Janeiro och har vunnit fem ligatitlar under sin 123 år långa historia. Den senaste vann man 2009.

Det är inte första gången på senare tid som Zlatan Ibrahimovic uppgivits vara önskad hos en sydamerikansk klubb. Tidigare har det ryktats om den argentinska klassikerklubben Boca Juniors.


LÄS MER: Exklusiv intervju med Zlatan Ibrahimovic

LÄS MER: Guide: Så här går Sverige till EM 

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna 


TV: Se exklusiva Zlatan-intervjun

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.