Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Otroligt häftigt – han är den störste vi har haft”

Foto: MARIA LYSAKER/CSM/REX / MARIA LYSAKER/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Zlatan Ibrahimovic var inte den ende svensken på planen när LA Galaxy mötte Houston Dynamo i natt, svensk tid.

Förre Elfsborgbacken Adam Lundqvist, 24, spelade en framträdande roll hos gästerna från sin vänsterbacksposition.

Han hamnade i hetluften med Ibrahimovic under slutet av matchen, men hyllar Zlatan när SportExpressen träffar honom i korridoren utanför omklädningsrummet efteråt.

– På planen är alla motståndare lika, men visst är det otroligt häftigt att möta Zlatan här i USA i MLS-ligan.

Så här säger Adam om 1-2-förlusten mot Galaxy i natt, svensk tid.

– Det var en bitter förlust. Jag tycker att vi förtjänar mer från den här matchen. Det var väldigt mycket spel fram och tillbaka, det kändes som det hade kunnat sluta hursomhelst. Det var ju lite Hawaii där ett tag i slutet av matchen. Vi har några klara målchanser, som vi måste ta tillvara på, säger Adam.

– Men Galaxy är tunga framåt, så det är segt att släppa till mål på fasta situationer, som en straff och en hörna. Men vi får ta med oss prestationen. Vi har mycket bra bollkontroll och trycker ner dem ordentligt under långa perioder. Det är surt att vi inte får med oss någon poäng i kväll.

Hur är det att spela mot Zlatan?

– Det är alltid kul. Som svensk är det ju extra speciellt, förstås. Han är den störste fotbollsspelaren vi har haft genom tiderna. Så det är otroligt häftigt , men sedan när vi är på planen är vi motståndare och då spelar det ingen roll om det står Ibrahimovic, Messi eller Ronaldo på ryggen. Jag vill alltid vinna. Men jag uppskattar absolut själva utmaningen.

Du hade inte så många närkamper med Zlatan i matchen?

– Nej, han var inte ute så mycket på min kant.

Snackade ni något på planen?

– Jo, lite grann. Vi hamnade väl ihop lite där mot slutet när vi båda tappade det lite nere i hörnet. Det byttes väl några ord, om jag säger så. Det är som sagt i stridens hetta och jag tycker det bekräftar allt man säger om att på planen är det andra regler som gäller. 

Det var några arga ord, med andra ord?

– Jo, exakt. Så var det väl.

Lundqvist: ”Jag utvecklas hela tiden”

Vad säger du om Zlatans straff?

– Han är otroligt duktigt på att hitta de där lägena, typ vid den bortre stolpen. Jag gör ett dåligt jobb där när jag försöker blockera crosspassningen. Jag ska aldrig låta inlägget gå in, jag har honom, men säljer mig lite för enkelt. Men det är svårt att säga när det filmas eller inte, det dras i tröjorna hela tiden inne i straffområdet och hålls om varandra. Sedan är han ju en stor bit, så det ska krävas mycket för att han ska ramla, men som sagt... Det är svårt att säga om den var rätt dömd eller inte.

Ni fick en straff senare också?

– Ja, det jämnar väl ut sig. 

Hur trivs du i Houston?

– Jag trivs jättebra med både klubben och staden. Dynamo är som en stor familj och har tagit väl hand om mig och min fru. Det här är något nytt och spännande i våra liv.

Hur är ditt kontraktsläge?

– Jag har förutom det här året ytterligare ett år på mitt kontrakt plus en option på ännu ett år. Jag trivs jättebra och känner att jag tar steg och utvecklas hela tiden. 

Lundqvist har spelat säsongens samtliga matcher med Houston från start.