Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Osannolika bilderna: Ställer back i målet

Första slutspelsmatchen i landets historia.

Då ställde Komorerna Chaker Alhadhur i mål.

Problemet?

Han är vänsterback. 

– En modig man, säger Viaplays kommentator Henrik Strömblad. 

Komorerna skrällde och slutade trea i sin grupp i Afrikanska mästerskapen före Ghana. Som en av de fyra bästa treorna kvalificerade landet sig för sin första slutspelsmatch någonsin.

För motståndet i åttondelsfinalen stod hemmanationen Kamerun.

Som om inte värdnationen i åttondelsfinal vore en tillräckligt svår uppgift har Komorernas trupp dessutom drabbats av ett utbrott av covid-19. 

Tillsammans med skadesituationen har det fått förödande konsekvenser för laguttagningen. Förstemålvakten Salim Ben Boina är skadad och kunde inte spela. Andravalet Moyadh Ousseini är en av de covidsmittade spelarna och var även han indisponibel.

Vänsterbacken målvakt i historisk match

Men som om det vore nog kunde inte heller tredjemålvakten Ali Ahmada spela åttondelsfinalen. Ali Ahmada har testat negativt efter att ha haft covid-19, men enligt turneringens regelverk behöver han isolera sig i fem dagar innan har tar ett nytt test. 

Lösningen på målvaktskrisen i Komorerna blev vänsterbacken Chaker Alhadhur. 30-årige Alhadhur är 175 centimeter lång och spelar till vardags sin fotboll i den franska andravisionsklubben Ajaccio. 

– En modig man som ställer sig mellan stolparna, säger Viaplays kommentator Henrik Strömblad. 

Matchen hann knappt börja innan Komorerna drabbades av ännu en motgång. Fem minuter in i matchen fick lagkaptenen Nadjim Abdou rött kort efter en stämpling.

Kamerun vann till slut med 2-1 och är klart för kvartsfinal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.