Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oron kring Zlatan – ska undersökas

Zlatan välkomnades på LAX.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Frågetecknen kvarstår kring Zlatans mystiska knäskada.

Själv känner han sig redo för match redan på lördag – men klubben erkänner att oron varit stor.

– Vi gör en ny undersökning när Zlatan landat, säger klubbens ordförande Chris Klein. 

I april har det gått ett år sedan Zlatan Ibrahimovic under Europa League-kvartsfinalen mot Anderlecht vred knät efter en luftduell. Men fortfarande är det få som vet vilken skada han egentligen drabbades av. 

Det rapporterades att båda korsbanden i höger knä var av och Manchester United beskrev det som ”omfattande ligamentskador i knät som kräver specialistvård”. Några veckor senare flögs Zlatan till Pittsburgh i USA för att opereras av den berömda kirurgen Freddie Fu.


LÄS MER: Major League Soccer – så ser du matcherna i tv. 

Zlatan: ”Är väldigt känsligt”

Sedan dess har det varit locket på – även om Zlatan själv bland annat har lagt ut en film där han jämför sig med ett lejon för att beskriva sin otroliga läkarkraft. Efter sju månaders rehabilitering gjorde han i november comeback i en match mot Newcastle. Samtidigt sa han till Manchester Uniteds tv-kanal MUTV att det inte bara var korsbandet som varit trasigt.

– Om folk visste vilken skada jag hade skulle de inte tro mig. De tror att jag bara hade en korsbandsskada, men jag hade mer saker i knät som var skadat. Vad det var vill jag hålla för mig själv, för jag vill inte att hela världen ska veta det. Det är väldigt känsligt.


Följ SportExpressen på Instagram! 

https://www.instagram.com/p/Bg8Ff6aAmkn/?hl=sv&taken-by=sportexpressen

Zlatan har inte spelat sedan december

Problemen verkade heller inte vara över. Zlatan har inte spelat en match sedan 26 december – och många har ifrågasatt hur det egentligen står till. 

LA Galaxys klubbordförande Chris Klein säger att skadan flera gånger varit uppe för diskussion under Zlatan övergången till klubben – och att de gjort vad de kunnat för att försäkra sig om att han kan spela.

– Det är alltid en oro när någon haft en skada, men vi har gjort vår research. Vi har träffat hans läkare, hans tränare och honom –  och han verkar redo att spela. 

Har ni gjort era egna läkarundersökningar också?

– Ja, det har vi och vi kommer att genomföra en ny när han anländer. Men hittills ser det ut att vara okej, säger Chris Klein.

Samtidigt erkänner han att förväntningarna på Zlatan är höga redan från start:

– Nu är det bara att komma in i det, att acklimatisera sig till nya laget och nya staden. Men det är klart att förväntningarna är att han gör bra ifrån sig och fortsätter den fantastiska karriären han hittills haft.


LÄS MER: Hysteri när Zlatan landade i Los Angeles.  

”Fått rapporter från Manchester United”

Zlatans nya tränare Sigi Schmid säger att han inte är ”alltför orolig”.

– Vi har fått rapporterar från hans läkare och fysiska team i Manchester United. Fysiskt sa de att han var okej och att han har kunnat träna.

På fredag morgon ska Schmid ta ställning till om Zlatan kan spela matchen på lördag. Samtidigt ser de över möjligheten att få med Zlatans fystränare till USA, berättar han.

– Det kan ta lite tid att komma in matchrytmen eftersom han inte spelat matcher på ett tag, men vi är tidigt i säsongen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.