Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oron efter uppgifterna om dansk-svenskarna

Simon Hedlund
Foto: GONZALES PHOTO/THOMAS RASMUSSEN / STELLA PICTURES/GONZALES PHOTO/AVALON B5985
Oscar Hiljemark
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Simon Hedlund petades under mystiska omständigheter ur Bröndbys trupp den gångna helgen. 

Samtidigt kommer oroväckande uppgifter kring Oscar Hiljemarks skadehistorik. 

Oscar Hiljemark, 28, skrev i somras på ett treårskontrakt med danska Ålborg och startade i lagets imponerade seger borta mot FC Köpenhamn förra veckan.

Men nu kommer oroväckande uppgifter kring den skadeförföljde svensken - som bland annat genomgick en höftoperation 2019. Enligt uppgifter till Ekstra Bladet ska Hiljemark i somras genomgått en läkarundersökning hos Midtjylland - men inte klarat den - innan han i stället skrev på för Ålborg där han alltså klarade den medicinska undersökningen. 

– Det gör mig inte nervös. Undersöker du en spelare från topp till tå så hittar du säkert något på de allra flesta, fotboll är en tuff sport men jag har inga samvetskval kring Oscar, säger Ålborgs sportchef Inge André Olsen. 

Vidare hävdar han att Hiljemark är fin form och inte visat upp några tecken på att tidigare skador gör sig påminda.  

Inga disciplinära problem bakom mystisk petning 

Något som startat en oroväckande ryktesspridning i Danmark är Simon Hedlunds, 27, situation i Bröndby där svensken nu är inne på sin tredje säsong. 

Efter att ha startat de inledande fem matcherna och gjort två mål så petades Hedlund - till mångas förvåning - helt ur truppen inför helgens match mot Midtjylland. Beslut ska vara helt baserat på sportsliga grunder enligt lagets tränare Niels Frederiksen.  

– Det är ingen disciplinär åtgärd på det sättet. Jag bedömer att det är någon annan som har gjort det bättre under veckan än vad han gjort och då riskerar man alltid att hamna utanför laget, säger han till Ekstra Bladet. 

Fredriksen valde i stället att spela med Mikael Uhre och Andrija Pavlovic men öppnar för att Hedlund kan vara tillbaka redan till nästa match. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.