Orden till hjälten: ”Hon skickade ett sms direkt”

Foto: IMAGO/DARREN STAPLES / IMAGO/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: PAUL GREENWOOD/COLORSPORT/SHUTTERSTO / PAUL GREENWOOD/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: IMAGO/PRO SHOTS / IMAGO/PRO SHOTS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

MANCHESTER. Beth Mead var stensäker på att målet i premiären var inne. 

Det var inte lagkompisen och Nederländernas storstjärna Vivianne Miedema. 

– Hon skickade ett meddelande direkt och förstod inte alls, säger Mead. 

England hade all press på sig inför EM-premiären mot Österrike. Hemmanationen har lyfts fram som en av favoriterna att ta hem mästerskapet. 

Mot Österrike på ett nästintill fullsatt Old Trafford började det knackigt de första minuterna, innan Beth Mead frälste England med matchens enda mål efter dryga kvarten spelad. 

Målet krävde dock var-koll efter att bollen gått via ribban. Och efter granskningen konstaterades det, med ett par milimeter till godo, att bollen var inne. 

Men Mead själv var aldrig orolig för huruvida bollen var inne eller inte. Det fick Nederländernas storstjärna Vivianne Miedema att slänga i väg ett sms. 

Klubbkompisen i Arsenal kunde inte begripa hur Mead kunde vara så säker. 

– Jag var ju ganska säker på att den var inne. Men Viv (Miedema) skickade ett meddelande och sa att den precis var över linjen. Hon fattade inte alls hur jag kunde vara så säker på att den var inne, den var ju precis över linjen, säger Mead och skrattar. 

– Hon tog ned mig lite. 

”Båda är målfarliga”

Mead har haft en framgångsrik säsong i Arsenal, som till slut blev tvåa i Womens Super League, i laget spelar hon tillsammans med just Nederländernas Vivianne Miedema och Sveriges Stina Blackstenius. 

Duon möts på lördag. 

Dina två lagkompisar möts på lördag, vad säger du om matchen mellan Nederländerna och Sverige? 

– Det kommer bli en riktigt bra match, med två väldigt bra lag. Du är Stina, om hon spelar, i ena änden och Viv i andra som båda är riktigt målfarliga. Jag är helt säker på att de kommer göra sin läxa och så jag ser verkligen framemot att se den matchen, säger Mead. 

TV: Stina Blackstenius om sin skadeoro

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.