Foto: Dresling JensFoto: Dresling Jens
 Foto: Dresling Jens
Foto: Henning Bagger / Epa / TtFoto: Henning Bagger / Epa / Tt
 Foto: Henning Bagger / Epa / Tt
Foto: Michael ReganFoto: Michael Regan
 Foto: Michael Regan

Olsson: "Jag tycker de spelar långsamt"

Publicerad

FC Midtjylland skrällde och slog Manchester United med 2-1 på hemmaplan.

Och svenska Kristoffer Olsson var inte imponerad.

– Jag tycker att de spelar lite långsamt, säger han till Viasat.

Manchester United var skyhöga favoriter inför Europa Leaguemötet borta mot FC Midtjylland - men allting gick fel för United den här dagen.

Först gick David de Gea sönder på uppvärmningen och riskerar att vara borta länge. Sen gick det helt åt skogen under matchen - detta trots att det började med att Memphis Depay gav gästerna ledningen.

Men hemmalaget var hetare. Supertalangen Pione Sisto kvitterade precis innan halvtidsvilan och Paul Onuachu fixade segern i den 77:e minuten.

"De är lite down mentalt"

Svenska Kristoffer Olsson spelade 90 minuter för sitt Midtjylland och var väldigt nöjd efter triumfen.

– Det är klart att det känns stort. Det är stort för klubben att få vinna en sån här match. Men det är bara halva jobbet som är gjort, säger han till Viasat.

Olsson har ett förflutet som spelare i Arsenal och erkänner att det gjorde segern extra skön. Men han säger att han inte var imponerad över Uniteds spel.

– Det är så svårt att säga när det är första gången man möter dem, man vet inte hur de brukar vara men det kändes som att de inte har någon riktig ledare. Det var mycket negativt men jag vet inte om det är mer än vanligt. Vi visste om att de är lite "down" mentalt just nu och det tycker jag att vi utnyttjar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag