Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olof Mellberg klar för nytt tränarjobb

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Det har tidigare ryktats om att Olof Mellberg ska vara klar som tränare för det danska laget Fremad Amager.

Nu är det bekräftat.

- På uppdrag av ägarna och klubben är vi stolta över att kunna locka en man med så stor internationell erfarenhet, säger klubbdirektören Michael Jahn till deras hemsida.

Olof Mellberg lämnade Brommapojkarna 2017 och har efter det slutfört sin tränarutbildning. Trots att han kopplats ihop med bland annat IFK Göteborg blir beslutet att fortsätta sin tränarkarriär i Danmark där han återförenas med Azrudin Valentic. 

- Jag är riktigt glad att fortsätta min tränarkarriär i Fremad Amager. Efter två år som tränare i Brommapojkarna har jag lagt min tid på att följa fotboll, särskilt Fremad Amager, där jag följt min gode vän ”Vali” och laget noggrant, säger Mellberg till klubbens hemsida.

”Kommer att gynna ledningen, laget och fansen”

Fremad Amager spelar i den danska andradivisionen och slutade på en femte placering förra säsongen.

- Nu känner jag mig redo att komma tillbaka till fotbollsvärlden och jag ser fram emot att komma till Amager som är en bra klubb. Jag vill tacka ägarna och ledningen för denna möjlighet och hoppas att jag tillsammans med ledarna, spelarna och fansen kan uppleva stor framgång.

Även klubbdirektör Michael Jahn är nöjd med att de knytit till sig Mellberg:

- På uppdrag av ägarna och klubben är vi stolta över att kunna locka en man med så stor internationell erfarenhet. Vi ser det som en stor framgång att kunna addera Mellberg till vår sportsliga ledning. Vi tror att den här värvningen kommer att gynna ledningen, laget och fansen, säger klubbdirektören Jahn till deras hemsida.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.