Olof Lundhs ilska: "Det är förbannat trist"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Carl Sandin

TV4-profilen Olof Lundh har fallit offer för en person som utger sig för att vara honom på Twitter. 

Nu vill han att fejkkontot ska stängas av. 

– Det är förbannat trist att man ska bli inblandad i sån här skit, säger Lundh till SportExpressen.se. 

Under söndagen hörde flera personer av sig till Olof Lundh med frågor om en person som kallar sig just "Olof Lundh" på Twitter. 

Då blev TV4-profilen varse om att det var en bluffmakare som utgav sig för att vara honom på det sociala mediet. 

– Jag har inte haft det problemet innan. Jag vet att folk ibland utgör sig för att vara en, men hen som står bakom just det här kontot skriver väldigt grova grejer, och det är ju min bild och mitt namn så det blir lite jobbigt, säger Lundh. 

"Uttryckte sig sexistiskt"

Vad har fejkkontot skrivit som fått folk att reagera?

– Det var en kvinna som mejlade och undrade om jag stod bakom kontot. Det handlade om ett inlägg om amning där hen (fejkkontot) uttryckte sig väldigt kvinnoförnedrande och sexistiskt. Det är ett jävla dårskap hen skriver. 

Den riktiga Olof Lundh vädjade till sina följare att blockera och anmäla fejkkontot. 

– Egentligen har jag inte brytt mig så mycket om sånt tidigare, för jag har alltid trott att folk fattar att det inte är jag. Men tydligen är det inte så, utan är man lite slarvig så ser man min bild, och att det står Olof Lundh. Det är ju det som är synligt. Kollar man inte mer tydligt så kan man tro att det är jag, säger han. 

"Tvungen att agera"

Han ville egentligen inte ge bluffmakaren uppmärksamhet. Men efter hens grova uttalanden kände han sig tvungen att skrida till handling. 

– Det är förbannat trist att man ska bli inblandad i sån här skit. Jag vill egentligen inte lägga någon tid på det, men eftersom flera hörde av sig bara i dag så kände jag att jag var tvungen att agera. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.