Olivia Schough och Lotta Schelin på Fotbollsgalan. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅNOlivia Schough och Lotta Schelin på Fotbollsgalan. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Olivia Schough och Lotta Schelin på Fotbollsgalan. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Foto: TwitterFoto: Twitter
 Foto: Twitter
Schough i Eskilstuna-tröjan. Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅNSchough i Eskilstuna-tröjan. Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅN
Schough i Eskilstuna-tröjan. Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅN
I landslagsdressen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNI landslagsdressen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
I landslagsdressen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Olivia Schough fick sitt Twitter-konto kapat

Publicerad

Någon har kapat Olivia Schoughs Twitter-konto. När landslagsstjärnan upptäckte det inträffade så hade någon lagt in både nakenbilder och reklam för en porrsida på hennes konto, som har över 7000 följare.

"Mitt konto har blivit hackat... Förlåt för det!!! Jag hoppas att ingen trodde att det var jag", skriver hon på sin Twitter efter att hon återtagit kontot.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Olivia Schough tillbringade onsdagskvällen i Alingsås där hon tittade på handbollslandslagets EM-genrep mot Frankrike. Där fick hon via ett sms höra att någon hackat hennes Twitter-konto.

– Det har varit lite tyst om mig det senaste så jag kände att jag behövde dra till med något sjukt. Nej, jag fattade inte vad som hände faktiskt, säger hon skämtsamt till Göteborgs-Posten.

Någon hade bytt ut hennes profilbild till en bild på en naken kvinna. Dessutom var visningsnamnet ändrat till "Krissy Zook", och personen hade skapat ett nytt inlägg där hen gjorde reklam för en porrsida.

När Schough såg vad som hänt såg hon snabbt till att logga in och byta lösenord.

– Jag fick lite panik och hoppas att de inte hunnit kontakta mina följare. Men jag tror nog att ingen tror att det är jag på bilderna, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

"Hoppas det räcker"

Schough berättar att hon aldrig varit med om något liknande tidigare, och att hon tycker att det känns obehagligt att någon varit inne på hennes konto och lagt ut sådana bilder. När Eskilstuna-Kuriren frågar om hon tänker anmäla händelsen så har hon fortfarande inte bestämt sig.

– Jag vet inte. Om jag byter lösenord nu hoppas jag att det räcker. Skulle det hända igen får jag i alla fall anmäla det till Twitter, säger hon.

Efter att hon återfått sitt konto såg Schough själv till att twittra och det som inträffat.

"Mitt konto har blivit hackat... Förlåt för det!!! Jag hoppas att ingen trodde att det var jag", skriver hon på Twitter.

Därefter postade hon ett till mer skämtsamt inlägg, där hon lovar att hon kommer att hitta den skyldiga.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag