Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ola Wenströms nya jobb med frun efter uppbrottet

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Ola Wenström har ett nytt uppdrag efter att lämnat Nent i våras. 

Programledaren förstärker spelbolaget ATG:s fotbollssatsning. 

Wenström kommer att leda programmet ”Världens Bästa Fotboll” med start 18 oktober. Ett program som produceras av Wenström television, som han driver tillsammans med hustrun Lotta. 

”Efter ett par decennier kring de största matcherna i studion är det här lite som att komma tillbaka till mitt yrkesmässiga DNA”, skriver Wenström på Instagram. 

Dagar innan Champions Leaguefinalen i maj lämnade Ola Wenström Nent och Viaplay efter 13 år. Uppbrottet skedde under uppmärksammade former.  

Nu har den 54-årige programledaren gjort klart med ett nytt uppdrag.

Wenström kommer att leda ATG:s program ”Världens bästa fotboll” som har premiär hos ATG den 18 oktober och kommer att sändas två gånger i veckan. 

Programmet produceras av Wenström Television, ett bolag Ola Wenström äger och driver tillsammans med sin hustru Lotta. I ett långt inlägg på Instagram berättar programledaren om det nya projektet. 

”Jag brinner hett för att nu fritt kunna omfamna all fotboll igen. Jag har fått fronta det största och det bästa under väldigt lång tid. Det har varit fantastiskt. Men många år av helger och kvällar i studiomiljö har också fått mig att längta efter det riktiga livet runt arenorna”, skriver Ola Wenström på Instagram. 

Ola Wenströms nya jobb efter uppbrottet 

Utöver det kommer Wenström skriva krönikor om internationell fotboll och jobba med bolagets nya spel: Big 9. 

– Jag kommer att bidra med innehåll, journalistiken runt de bästa matcherna både före och efter varje helg, men det är både fascinerande och kul att även vara en del i lanseringen av ett nytt spel, säger Wenström i ett pressmeddelande.

ATG:s vd, Hasse Lord Skarplöth: 

– Ola Wenström är en av Sveriges vassaste och mest prisbelönta sportjournalister och programledare med stor erfarenhet och bred kunskap om sportvärlden i allmänhet och den europeiska fotbollen i synnerhet. Vi är glada att vi lyckats knyta honom till oss. 

Påstådda samarbetsproblem

Expressen kunde redan i januari avslöja att Nent inte skulle förlänga kontraktet med Wenström. Senare avslöjades även påstådda samarbetssvårigheter inom organisationen och Wenström ska framför allt haft problem att samarbeta med kvinnliga medarbetare. Efter avslöjandet petades Wenström från sändningen av Champions Leaguefinalen - som annars skulle blivit hans sista CL-sändning för kanalen. 

Efter avslöjandet fick Nents ledning hård kritik och det ledde bland annat till att dåvarande sportchef Per Nunstedt fick en annan tjänst. Han lämnade sedan Nent under sommaren. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.