Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ola Wenström lämnar Sverige – för London

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Sven Lindwall
Foto: Joel Marklund

Han är en av Sveriges mest folkkära programledare.

Nu lämnar Ola Wenström med familj Sverige för att fortsättningsvis pendla mellan London och Stockholm.

Anledningen är ett nystartat och eget projekt kring den engelska fotbollen.

– Det ska bli fantastiskt spännande och roligt, säger han.

Ola Wenström värvades till Viasat 2008 och har med åren blivit en av Sveriges mest populära programledare.

Sedan kanalen säkrade Premier League-rättigheterna 2010 har han rattat sändningarna i såväl den engelska fotbollen som Champions League-fotbollen.

Nu väntar ett nytt äventyr för 48-åringen.

"Ett jäkla pendlande"

Wenström kommer ha kvar sin roll på Viasat med Champions League-sändningar och varannan helgsändning av Premier League. Men från och med nu utgår han från London.

Tillsammans med sin familj - sin fru Lotta och sina två döttrar Nina och Kajsa - har han startat ett nytt projekt med fokus på den engelska fotbollen.

– Det blir ett jäkla pendlande för alla. Ingen kommer bo här hela tiden, men alla kommer bo här någon gång. Hela gänget älskar äventyret, att få chansen att bo någon annanstans, säger Wenström.

– Det känns som ett häftigt, personligt och familjärt äventyr. Fantastiskt spännande och roligt.

"De borde komma fram"

Wenström berättar att han tar sin tidigare podcast vidare och gör egna program kring den engelska fotbollen på Youtube. Ett eget projekt vid sidan av sitt vanliga jobb för kanalen.

– Det andra är så pass tidsomfattande och det avtalet med Viasat är i stort sett programledarjobbet. Så för att kunna göra det här var det tvunget att vara ett eget projekt.

Programmen kommer inte handla om de stora uppenbara stjärnorna, utan snarare personer i och runtomkring klubbarna. Personer och supportrar som inte annars kommer till tals lika ofta.

– Det är väldigt många som är otroligt initierade och som dessutom har en ganska stark röst. De borde få komma fram på ett konstruktivt och initierat sätt. Inte bara höra de skrika vilket lag de hejar på, det är rätt ointressant. Men att verkligen höra vad de tycker och tänker. Då är det ganska mycket relevanta och spännande saker som kommer fram.

"Vi har tappat det"

Tycker du att medier borde vara mera "på fältet"? 

– Det är lätt att redaktioner, både tidningar och tv, stannar hemma eftersom vi ändå får signaler från alla matcher. Då är det risk att avståndet till miljöerna, människorna som är i och runt klubben ökar och att de inte riktigt får komma fram och höras. Vi har tappat det där lite grann.

Hur ser du på det här projektet om fem år tror du? 

– Antingen så blev det bara en rolig säsong som vi kommer att minnas som den jobbigaste men en av de roligaste kanske. Eller så har vi byggt upp ett imperium, vem vet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.