Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Derbyuppvisningen hyllas: ”Vilken kille”

Mållös i tre raka matcher.

Men i derbyt mot Melbourne City var Ola Toivonen, 33, bäst på planen - och blev stor matchhjälte med sina två mål innan han tvingades lämna skadad.

Efter matchen sjöng supportarna svenskens namn.

Förre landslagsspelaren Ola Toivonen svarade för en stark debutsäsong för Melbourne Victory i australiska A-League. Han noterades för 15 mål och belönades till årets säsong med kaptensbindeln.

Melbourne Victory har haft det jobbigt med bara två segrar på de tio första matcherna. Men Ola Toivonen har gjort vad han kunnat för att hjälpa laget. Fem mål på tio matcher inför lördagsmorgonens heta rivalderby mot Melbourne City - och han ses av de flesta som ligans bästa anfallare.

Och svensken visade klassen direkt i derbyt - då Melbourne Victory fick utdelning för det inläggsspel tränaren Marco Kurz förespråkar.

Ola Toivonen tvåmålsskytt i Melbourne-derbyt

33-årige Toivonen flög fram på en boll från högerkanten i den 15:e minuten och tryckte dit den med en klassnick.

Just före paus var det dags för Toivonens skalle ännu gång. Nu fick han stor hjälp av ett taffligt försvarsspel som gav svensken öppet mål.

”Ola Toivonen, vilken kille!”, skriver Melbourne Victory på sitt twitterkonto i halvtid.

Efter en timmes spel tvingades Ola Toivonen lämnade planen skadad. Redan i första halvlek fick han läkarvård för ljumskproblem.

Melbourne City fick in en reducering efter paus men Melbourne Victory vann matchen med 2-1.

Melbourne Victory klättrar därmed i A-Leaguetabellen och ligger nu på sjunde plats, just utanför slutspel. Ola Toivonen är trea i skytteligan efter de två derbymålen.

Toivonen redo flytta till Sverige efter säsongen

Säsongen ser annars ut att bli Ola Toivonens sista i Australien. Kontraktet går ut. Så sent som i början av december uttryckte den förre landslagsanfallaren en önskan om att flytta hem till allsvenskan.

– Jag har fått se väldigt mycket av världen och barnen börjar bli gamla. Vi känner väl att det är dags att söka oss närmare hemåt och mest sannolikt är väl då Sverige, sa Toivonen till Karlskoga Tidning.

https://twitter.com/gomvfc/status/1208271886250958851?s=20https://twitter.com/gomvfc/status/1208278315074588672?s=20https://twitter.com/gomvfc/status/1208301975537717250?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.