Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Okända kvinnan: "Zlatan är en vän"

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic och Michol Del Signore äger en häst tillsammans.

Nu har den 27-åriga italienskan avslöjat hur det oväntade projektet blev realiserat.

– Han är en vän till familjen, säger Del Signore till Corriere dello Sport. 

Det var på Instagram som Zlatan Ibrahimovic avslöjade att han var en nybliven hästägare.

"Ett djur känner släktskap med ett annat djur. Det här är min nya utmaning: Grande Dieni (ett sex år gammalt sto)", skrev Zlatan.

Zlatan äger hästen tillsammans med italienskan Michol Del Signore, 27. Hon tävlar själv i hästhoppning och är enligt det internationella hästförbundet FEI rankad som 964:a i världen. 

Zlatans häst ska till VM

– Jag köpte ett sto för en vecka sedan och pratade med Ibra, som är en vän till familjen. Han gillade idén direkt och gick med på att bli delägare. Jag ska rida hästen och vi har satt tydliga mål, både sportsliga och ekonomiska, säger Del Signore till Corriere dello Sport. 

Del Signore berättar att Grande Dieni först ska tränas hos henne i Italien, därefter ska den skickas till Holland.

– Jag skulle vilja ta med den till Sverige eller Manchester för att tävla, men det verkliga målet är nästa år, VM i Lanaken i Belgien. Vi vill vara bland de bästa i sjuårsklassen, säger Del Signore. 

"Kommer inte få rida den"

Grande Dieni har avelhingsten Eldorado van de Zeshoek i sin stam. Han räknas enligt insatta som en av Hollands mest lovande hingstar. 

Del Signore hävdar att hon och Zlatan har kontinuerlig kontakt kring hästen.

– Vi hördes senast i morse. Han var nöjd och la ut bilden på Instagram. Han kommer snart att få träffa hästen, men han kommer inte att få rida den. Men jag tror att de kommer att få en fantastisk relation, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.