Nytt besked för spelare som har ryskt kontrakt

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Nu står det klart.

Spelare med kontrakt i ryska klubbar får fortsatt lånas ut – nu förlängs avtalet till 30 juni 2023.

Då hoppas Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att kontraktet med Sead Haksabanovic förlängs.

– Jag är hoppfull, säger han.

Spelare som har haft kontrakt med en rysk klubb har kunnat pausa kontraktet och lånas ut till andra klubbar i Europa. I allsvenskan har flera spelare utnyttjat detta, bland annat Jordan Larsson, Filip Dagerstål, Armin Gigovic och Sead Haksabanovic. Detta avtal gällde dock bara till 30 juni – men nu har det förlängts.

Bosse Andersson: ”Jag är hoppfull”

Spelare kan fortsatt representera andra klubbar fram till 30 juni 2023. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar att samtal pågår med Sead Haksabanovic.

Hur nära är ni?

– Vi satt och pratade i dag innan beskedet kom. Vi har inte diskuterat villkoren, nu kan vi göra det när beslutet har kommit.

Det ser positivt ut?

– Nu finns det förutsättningar och möjligheter för att han kan spela hos oss. Han har varit hos oss i tre månader och vi kommer att göra allt för att undersöka möjligheterna att han ska vara här på längre tid.

Hur stor chans är det att han stannar?

– Det är bra förutsättningar för han trivs i klubben. Möjligheterna har ökat i och med dagens beslut. Vi ska självklart diskutera vidare för att se om han kan fortsätta i Djurgården.

Från samtalet i morse, ser det ut att vara positivt? 

– Det är en bra grund när man har en spelare som trivs och vi trivs med varandra. Jag är hoppfull.

Martinsson: ”Vi ska göra vårt yttersta”

IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson ser även positivt på en eventuell förlängning med Filip Dagerstål.

– Självklart har vi haft en dialog, det har vi haft hela tiden. Sen får vi se var det landar. Nu har det kommit ett beslut så får man ta det därifrån.

Ser det positivt ut?

– Absolut, sen vet man aldrig. Det är hans moderklubb, men samtidigt när det kommer ett beslut om att förlänga ett år så vet man aldrig om det finns andra intressenter. Men vi ska göra vårt yttersta för att han ska spela i IFK Norrköping. 

TV: Guidetti klackar in bollen – på första träningen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.