Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya Ronaldo-bilderna som väcker reaktioner

Bild från Ronaldos firande med en sujud.
Foto: Twitter
Bild från Ronaldos firande med en sujud.
Foto: Twitter
Foto: POWER SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Cristiano Ronaldo höll kvar Al-Nassr i den saudiska toppstriden med sitt 3-2-mål mot Al-Shabab. 

Men det var hans målfirande som stal rubrikerna. 

Al-Nassr lyckades vända underläge 0-2 till seger 3-2 mot Al-Shabab på tisdagen. Därmed fortsätter de skugga Al-Ittihad i toppen av tabellen. Segermålet prickades in av Cristiano Ronaldo, 38, hans 14:e mål på 15 ligamatcher sedan övergången från Manchester United i vintras.  

Det här målet skilde sig dock en del åt från hans tidigare i landet, eller snarare så gjorde hans målfirande det. 

Portugisen är känd för sitt ”Siuuu”-firande där han hoppar, snurrar, sträcker ut armarna och skriker ut just ordet ”siuuu”. Det gjorde han efter det här målet med, men med ett tillägg. När han omringades av sina glada lagkamrater utförde Ronaldo den muslimska bönerörelsen sujud, där man – enkelt förklarat – går ner på knä och nuddar marken med handflatorna, tårna, pannan och näsan. 

Ronaldos agerande har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier i muslimska länder och även blivit omskrivet i Europa. Brittiska Daily Mail skriver att Ronaldo ”gjorde sina saudiska lagkamrater överlyckliga” med sitt firande. Talksport skriver att firandet fick Al-Nassrs supportrar att känna ännu starkare för sin världsstjärna. 

Ronaldo uppges vilja lämna Saudiarabien – men Messi kan komma

Trots att Ronaldo ganska nyligen kom till den saudiska ligan så spekuleras det nu mycket i att han vill lämna till sommaren. I veckan skrev spanska Mundo Deportivo att Ronaldo ”desperat vill lämna” klubben, främst då han enligt tidningen inte trivs i landet. 

Samtidigt finns det uppgifter kring att Ronaldo skulle kunna få sällskap i Saudiarabien av sin gamle rival Lionel Messi. Forbes skriver att Messis pappa Jorge vill att sonen går till Al-Hilal snarare än att stanna i Europa när Messis kontrakt med PSG går ut i sommar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.