Nya detaljerna – om storbråket i Spanien

Foto: DYLAN MARTINEZ / BILDBYRÅN
Foto: MOLLY DARLINGTON / BILDBYRÅN

Det spanska damlandslaget har varit i stormens öga den senaste tiden.

Efter mängder av anklagelser har 15 spanska spelare krävt förbundskaptenens avgång.

Nu kommer nya uppgifter om Jorge Vilda.

Det spanska förbundet har gått igenom ett stökigt år. Inför EM i somras skadade sig de två bästa spelarna i form av Jennifer Hermoso och Alexia Putellas. 

I slutspelet tog resan slut efter en sen vändning av hemmanationen England och sedan dess har tongångarna kring landslaget skruvats upp – men inte av sportsliga skäl.

Det har uppstått konflikter mellan ledande spelare och förbundskapten Jorge Vilda har begärts sparkad av 15 spelare som gått ut i ett gemensamt uppror.

Dessutom har han gjort klart att han inte har för avsikt att avgå, utan hellre ”gör sig av med kärngruppen”. Det skriver The Athletic. Detta trots att många av spelarna tippas kunna vara med och slåss om de stora personliga utmärkelserna kommande åren.

– Det här är en global pinsamhet, den enda lösningen jag vet är att bara ha med spelare som är till hundra procent dedikerade till projektet, ska han ha sagt enligt sportsajten.

Ska ha tagit sig in i spelares hotellrum sent på kvällarna

Nu kommer ny nya uppgifter om sprickan i landslaget.

The Athletic avslöjade under onsdagen att tränaren inte låtit landslagsstjärnorna låsa sina hotelldörrar själva.

Istället ska Vilda ha krävt att få ta en titt i varje rum innan spelarna låser om sig för natten när landslaget samlas. Detta för att han skulle se till att alla rutiner hade skett enligt hans standarder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.