Ny tränare i Celtic – då kan Lustig stanna

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Mikael Lustig har kopplats ihop med AIK. 

Men efter att Brendan Rodgers sagt upp sig och Neil Lennon tagit över som tränare i  Celtic kan nu den svenske landslagsförsvararen stanna i den skotska klubben. 

- Han har fortfarande mycket att ge Celtic, säger Neil Lennon till skotska Daily Record. 

Det var efter att Mikael Lustig synts på AIK:s guldfest i november som ryktena om en flytt till de regerande mästarna började ta fart. Högerbackens konrakt med Celtic går ut  i sommar och ännu har parterna inte nått en överenskommelse om en förlängning. Celtic har en option där de kan välja att förlänga kontraktet med ett år, men har ännu inte lämnat något besked om de tänker utnyttja optionen. 

Samtidigt har saker och ring förändrats i Celtic de senaste veckorna. Brendan Rodgers sade upp sig i förra veckan för att bli ny tränare i Leicester. 

Utesluter inte en förlängning

Samtidigt gjorde Neil Lennon, tränaren som värvade Mikael Lustig till Celtic en gång i tiden, comeback i klubben. Lennon har tagit över i första hand fram tills dess att säsongen är över. 

Lennon utesluter nu inte en förlängning för svensken. 

- Nej, jag har inte räknat bort Mikael till nästa säsong. Jag vet vad han är för en spelare och vad han hans kvaliteter är, säger Lennon enligt skotska Daily Record.  

Varit en toppspelare under flera år 

Den nygamle Celtic-tränaren hyllar 32-åringen. 

- Mikael har spelat non-stop de senaste sju-åtta åren oavsett om det varit en säsong med 40 eller 50 matcher här Skottland och sedan även spelat EM-kval, VM-slutspel och VM-kval. Han har klarat av att spelat under tuffa förhållanden med väldigt hårt fysisk påfrestning under många år. 

- Mikael har varit en toppspelare för den här klubben och en toppspelare för sitt land och jag tror fortfarande att han har väldigt mycket kvar att ge Celtic.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.