Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny landskamp klar – ställs mot Skottland

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. På fredag inleder det svenska damlandslaget i fotboll kvalet till VM. 

Nu står det också klart med ytterligare en landskamp i höst, och det borta mot Skottland. 

Det har gått drygt en månad sedan Sverige tog hem silvret i fotbollsturneringen i OS. Och nu väntar en höst med VM-kval för det svenska landslaget. 

VM avgörs i Australien och Nya Zeeland 2023. 

Och på fredag inleder Sverige kvalet dit med att borta möta Slovakien under samma samling väntar också Georgien hemma i Göteborg på tisdag. 

Nästa VM-kvalmatch är sedan borta mot Irland den 21 oktober, i samband med det står det nu också klart att Sverige kommer att möta Skottland i en träningslandskamp i Glasgow den 26 oktober. 

– Det är så klart viktigt att vi får till en andra match under samlingen för att få ytterligare möjligheter till speltid tillsammans och där vi kan fortsätta arbeta med det vi vill göra bra på planen. Dessutom passar det bra logistiskt att ta oss vidare till Skottland för match efter VM-kvalmatchen mot Irland, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande. 

I senaste VM 2019 i Frankrike tog Sverige brons.

SVERIGES LANDSKAMPER I HÖST

17 september: Slovakien–Sverige (VM-kval)

21 september: Sverige-Georgien (VM-kval)

21 oktober: Irland-Sverige (VM-kval)

26 oktober: Skottland-Sverige (träningslandskamp)

25 november: Sverige-Finland (VM-kval)

30 november: Sverige-Slovakien (VM-kval)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.