Foto: Axel Öberg
 Foto: Axel Öberg

Nu lämnar Backe Red Bulls - flyttar hem igen

Publicerad

Hasse Backe har gjort sitt i New York Red Bulls.

Klubben har gjort förändringar i organisationen vilket gör att den svenske tränaren inte får förnyat kontrakt - och lämnar klubben efter säsongen.

- Jag flyttar hem i december, säger han till SportExpressen.se.

Det var den 7 januari 2010 som Hasse Backe blev utnämnd till huvudtränare i New York Red Bulls, som skulle inleda en satsning mot att ta hem MLS-titeln, efter att säsongen 2009 slutat i ett rejält fiasko.

Backe lyckades också förbättra spelet och resultatet, men New York Red Bulls lyckades aldrig med att ta hem titeln.
Just nu ligger laget fyra i Eastern Conference med sex poäng upp till ledande Kansas City.

För någon vecka sedan fick mannen som värvade Backe till klubben, norrmannen Erik Soler, fått sparken som General Manager och ersatts med förre Monacopresidenten Jerome de Bontin. Samtidigt har förre Liverpooltränaren Gerard Houllier anställts som övergripande fotbollschef i klubben.

Kontraktet går ut

I och med omorganisationen kommer Hasse Backe , 60, att lämna klubben när hans kontrakt går ut.

- Mitt kontrakt går ut och jag har inte hört något så det blir så att jag kommer att flytta hem i december. Det har gjorts en omorganisation där man tagit in Gerrard Houllier och Jerome de Boutin och Eric Soler fått sparken, säger han till SportExpressen.se.

Vill du fortsätta som tränare?

- Jag börjar ju komma upp till åren, men dyker det upp något bra erbjudande vill jag fortsätta att träna. Vi får se vad som händer efter det här, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag