Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu har Zlatan blivit dyrast genom alla tider

Zlatan Ibrahimovic byter klubb igen.

Övergången från Milan till Paris Saint-Germain gör honom nu historisk - som den dyraste fotbollsspelaren genom alla tider.

– Det är en fantastisk spelare som har kommit till oss, säger PSG:s sportchef Leonardo.

Han har gjort det ett par gånger nu.

Och på tisdagskvällen var det dags igen: Zlatan Ibrahimovic byter klubb och går från Milan till Paris Saint-Germain.

Klubbytet är hans sjätte under 2000-talet - allt började 2001 när han flyttade från Malmö FF till Ajax. Då gick han för drygt 80 miljoner kronor och sedan dess har övergångssummorna enbart varit niosiffriga.

Dagens affär uppges kosta Paris Saint-Germain cirka 20 miljoner euro - något som gör att Ibrahimovic nu är världens dyraste fotbollsspelare genom alla tider.

Förbi Anelka

Räknar man samman alla hans övergångssummor under karriären får man en summa på cirka 1,4 miljarder kronor - en siffra som gör att han går om den tidigare ledaren Nicolas Anelka.

PSG:s sportchef Leonardo är nöjd med dealen.

– Det är en fantastisk spelare som har kommit till oss. Jag tror att han kommer att uppleva stora saker hos oss, säger han.

När det gäller enskilda övergångssummor ligger dock svensken fortfarande i lä. Trots att han kostade Barcelona cirka 600 miljoner kronor att lösa från Inter når han ändå inte upp till Cristiano Ronaldo. Portugisen kostade cirka 900 miljoner kronor när han gick från Manchester United till Real Madrid 2009.

Zlatans övergångar

Från Malmö FF till Ajax: cirka 80 miljoner

Från Ajax till Juventus: cirka 137 miljoner

Från Juventus till Inter: cirka 212 miljoner

Från Inter till Barcelona: cirka 596 miljoner

Från Barcelona till Milan: cirka 205 miljoner

Från Milan till PSG: cirka 170 miljoner

Summa: cirka 1,4 miljarder

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.