Foto: Chris Roussakis / Epa / Tt
 Foto: Chris Roussakis / Epa / Tt

Norska bråket inför OS-rysaren: "Synd"

Publicerad

Norska fotbollsförbundet meddelar på sin hemsida att skadedrabbade målvakten Ingrid Hjelmseth inte är spelklar till OS-kvalet.

Målvakten rasar nu mot beslutet, och menar att hon är fullt redo att åka med och bidra under de viktiga matcherna.

– Jag är redo att spela, det är synd att de framställer det som att jag själv har tagit beslutet, säger hon till norska Tv2.

Det har länge varit oklart huruvida Norges landslagsmålvakt Ingrid Hjelmseth hinner bli skadefri innan OS-kvalet som startar nästa vecka. Norge ska möta Sverige, Schweiz och Holland, men nu är det klart att Hjelmseth inte finns med i truppen.

– Ingrid har fått bra behandling och gjort ett superjobb själv. Det har varit en kamp mot klockan men riskerna är för stora. Vi kan inte ta några risker att förvärra skadorna ytterligare eftersom det kommer fler viktiga matcher även efter OS-kvalet, säger landslagschefen Roger Finjord till förbundets hemsida.

Rasar mot beslutet

Men Hjelmseth går nu ut i norska medier och påpekar att förbundet har hanterat situationen dåligt, då hon själv inte alls håller med om att hon inte är spelklar.

– Jag är redo att spela men är inte uppkallad. Det är synd att de framställer det som att jag själv har tagit beslutet att inte vara med, för så är det inte. De har bestämt att jag inte ska vara med, inte jag, säger hon till Tv2.

"Känner mig bortvald"

Hon understryker dock att hon inte är i sin bästa form, men att hon är mer än redo att följa med som reserv under kvalet.

– Jag saknar matchträning och är inte i min bästa form. Men jag har tränat fullt ut de senaste veckorna och gjort det väldigt bra. Jag är säker på att jag hade kunnat bidra positivt om jag hade fått åka med som en av de tre uttagna målvakterna, även om jag så klart inte är förstahandsvalet just nu, säger hon.

– Jag känner mig bortvald.

Hjelmseth har gjort 97 landskamper för det norska A-landslaget sedan sin debut 2003. Norges målvaktstrio i OS-kvalet består av Cecilie Fiskerstrand, Josefine Ervik och Kristine Nøstmo.

– Vi har en ung målvaktstrio som vi tror mycket på, säger Roger Finjord.

Orutinerad målvaktstrio

19-åriga Cecilie Fiskerstrand, som endast har sex landskamper bakom sig ser ut att vakta målet i kvalpremiären mot Sverige den 2 mars. Med de sex landskamperna är hon dock den mest rutinerade i trion. Varken Josefine Ervik eller Kristine Nøstmo har några A-landskamper alls i bagaget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag