Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norling irriterad – när AIK vann

Foto: RAY MCMANUS / BILDBYRÅN

Det satt långt inne. 

Men AIK fick inleda sitt Europaäventyr med en seger. 

Daniel Sundgren rullade in matchens enda mål borta mot Shamrock Rovers. 

AIK har inlett starkt efter VM-uppehållet. I den allsvenska omstarten slog de Trelleborg med 4-1 och på torsdagen reste de till Irlands huvudstad Dublin för matchen mot Shamrock Rovers.  

Rovers, som slutade trea i den irländska ligan förra säsongen står för motståndet i den första kvalrundan av totalt fyra till gruppspelet i Europa League. 

AIK var storfavoriter inför matchen och stod pall för favoritskapet. Även om den första av två möten inte bjöd på någon bländande fotbollsunderhållning. 

Kameramannen bortschasad av Norling

Tempot var lågt och AIK la fokus på att vara stabila bakåt snarare än frejdiga framåt. Shamrock Rovers började bäst och AIK hade till synes problem att komma in i matchen. Rovers hotade dock aldrig AIK:s försvar på allvar och stockholmarna kunde äta sig in i matchen. Mot slutet av den första halvleken vaskade AIK fram några halvchanser, bland annat fick Henok Goitom en halvchans vid straffområdeskanten, men sköt högt över. 

Målet kom dock till slut. 

Tarik Elyounoussi frispelade Daniel Sundgren som rann igenom det irländska försvaret och rullade kallt in 1-0 till gästerna. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/1017493990311112704

Tungt för Shamrock Rovers, som nu står inför en på papperet väldigt tuff utmaning i returmatchen. Men den som hade det värst var kameramannen vid sidlinjen. 

I den första halvleken blev han träffad av en boll som rensades i väg. Och i slutet av den andra halvleken ställde han sig i vägen för Rikard Norling som viftade bort honom. 

Returen spelas på Friends arena om en vecka. Förutom segern var AIK:s stora glädjeämne att Stefan Silva nu är tillbaka i spel. 28-åringen fick hoppa in i slutet och göra sitt första framträdande sedan skadan mot IFK Göteborg i april. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!