Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De kan vara stolta resten av sina liv”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Norges ”Nödlandslaget” ledde ända fram till matchminut 93. 

Då kvitterade Österrike och matchen slutade 1-1. 

– De levererade en heroisk insats, säger kommentatorn Brede Hangeland i TV2:s sändning.

Det har varit en kaosartad landslagssamling för Norge. 

Inför Rumänien-matchen upptäcktes coronafall i laget och då tog landets Folkhälsomyndighet beslutet att inte tillåta dem att resa utomlands. Hela laget, med förbundskapten Lars Lagerbäck, sattes i karantän, och matchen ställdes in. 

Därför krävdes det extraordinära åtgärder om Nations League-matchen mot Österrike skulle bli av. 

Skrivbordsförlust mot Rumänien

Norge samlade ihop ett ”nödlandslag” som bestod av spelare som annars inte platsar i det ”riktiga landslaget”. Bland annat fanns Djurgårdens Fredrik Ulvestad och målvakten PK Bråtveit i startelvan i Wien. Bråtveit anslöt till spelartruppen i ett privatflyg som kostade Norska Fotbollsförbundet 100 000 kronor. 

Uefa meddelade timmar före avspark att Rumänien tilldelas en 3-0-seger efter lördagens inställda match. 

Norge inledde matchen piggt och hade övertag men kom aldrig till några heta målchanser och första halvleken slutade mållöst. 

Hyllas: ”Har inte sett det på många år”

I den andra halvleken fick Veton Berisha bollen i straffområdet och kom med ett inlägg. En stormande Ghayas Zahid mötte bollen och pangade dit 1-0. Hans första i landslagströjan.

1-0 såg ut att bli slutresultatet men Österrike ville annorlunda. Adrian Grbic fick bollen och drog i väg ett skott som satte i bortre gaveln och betydde 1-1. Österrike vinner därmed gruppen med 13 poäng och avancerar vidare till A-divisionen. 

– De levererade en heroisk insats som de kan vara stolta över resten av livet, sa kommentatorn Brede Hangeland i TV2:s sändning.

Krönikören Morten P väljer även han att hylla spelarna ock skriver att insatsen var det bästa under Lars Lagerbäcks tid som norsk förbundskapten. 

”Det vi har sett i kväll har vi inte sett på många år. De hade en plan. En plan baserad på motivation, lojalitet och vilja. De är våra bästa män”, skriver Morten P i den norska tidningen VG.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.