Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobben: Säger nej till jättekontraktet

Allt går tydligen inte att köpa för pengar.

Saudiarabien uppges ha erbjudit både Lionel Messi och Cristiano Ronaldo mångmiljonsummor för att marknadsföra landets turism – men fått nobben från båda superstjärnorna.

Saudiarabien är ett av världens rikaste länder. Men regimens har längre kritiserats för sina upprepade kränkningar av mänskliga rättigheter.

I ett försök att bättra på sitt anseende har man nu vänt sig till fotbollsvärldens två största stjärnor Lionel Messi och Cristiano Ronaldo – och fått nobben.

Enligt The Telegraph har Ronaldo erbjudits att göra reklam för att marknadsföra landet som turistmål. Som en del i affären skulle portugisen dykt upp i annonser med parollen ”Visit Saudi” och själv rest till landet för att locka dit besökare. Lönen? Sex miljoner euro per år, motsvarande runt 60 miljoner kronor. Men Ronaldo ska inte ha lockats av erbjudandet och tackat nej.

Ronaldo och Messi nobbade superlöner

Enligt den brittiska tidningen ska representanter för FC Barcelona-stjärnan Lionel Messi fått ett liknande erbjudande, med samma svar.

Det är inte första gången Saudiarabien vänder sig till fotbollen för att marknadsföra landet. Och de har fått viss plats. Landet har de senaste åren bland annat varit värd för både den spanska supercupfinalen och finalen i den italienska cupen.

Förra året erbjöd Saudiarabiens offentliga investeringsfond att ta över ägandeskapet i Newcastle, men köpet blockerades av Premier League.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.