Victor Nilsson Lindelöf sågas i brittisk media. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNVictor Nilsson Lindelöf sågas i brittisk media. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf sågas i brittisk media.  Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf orsakade straffen som gav Holland ledningen i matchen. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNVictor Nilsson Lindelöf orsakade straffen som gav Holland ledningen i matchen. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf orsakade straffen som gav Holland ledningen i matchen.  Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nilsson Lindelöf sågas: "En absolut katastrof"

Publicerad

AMSTERDAM/STOCKHOLM. Sverige är klart för VM-playoff. 

Men i brittisk media sågas Victor Nilsson Lindelöf. 

Sverige förlorade den sista gruppspelsmatchen mot Holland med 0–2, men är ändå klart för playoff

Matchen fick en mardrömsstart för svensk del.

Redan efter en kvart sparkade Victor Nilsson Lindelöf upp bollen på sin egen hand och domaren pekade på straffpunkten. 

Där skickade lagkapten Arjen Robben in 1-0, retfullt vid sidan om den svenske målvakten Robin Olsen.

Och efter misstaget i straffområdet sågas Manchester United-spelaren Victor Nilsson Lindelöf i brittiska The Mirror. 

"Sommarvärvningen från Benfica har knappast inte roat United fans hittills. Och ingen som tittade på tisdagens VM-kvalmatch mellan Holland och Sverige kan ha blivit imponerad", skriver tidningen och återger flera läsares reaktioner:

"Lindelöf är en absolut katastrof varje gång jag ser honom spela."

"Lindelöf är en tragedi". 

"Lindelöf kommer aldrig att fixa det i United, det kan man se varje gång han spelar". 

Med i floppelvan

Dessutom har ansedda La Gazzetta dello Sport placerat Nilsson Lindelöf i sin floppelva, där bara spelare som värvades i somras ingår. 

Har kritiserats tidigare 

Victor Nilsson Lindelöf har fått sparsamt med speltid i Manchester United sedan han anlände till Premier League-klubben i augusti. 

Svensken har kritiserats hårt vid flera tidigare tillfällen i de brittiska medierna. Efter matchen mot Holland försvarades Nilsson Lindelöf av förbundskapten Janne Andersson.

– Jag tycker att man kan se att han inte har spelat så där jättemycket i några situationer. Idag växer han enormt i matchen. I andra halvlek gör han det väldigt bra, han kom in i andra halvlek. Han vinner mycket dueller och ligger väldigt rätt i positionsspelet.  Jag hoppas över tid som sagt att han får spela mer, det kommer vara viktigt för honom. Inte minst för oss i landslaget. Men helt okej över de här två matcherna. Några gånger kanske man kan ana att det har att göra lite med matchoträning, säger han.

Sverige är klart för VM-playoff och kan nu ställas mot Schweiz, Kroatien, Danmark eller Italien.

Se VM-kvalet i Kanal 5 och på Dplay.se (extern länk).

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag