Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nilla Fischer klar för ”Let's dance”

Nilla Fischer i landslagströjan.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Nilla Fischer på fotbollsgalan 2018 då hon tilldelades Diamantbollen.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Nilla Fischer firar att Sverige tagit VM-brons 2019.
Foto: TOMMY HOLL / IBL

Hon medger att hon har stått för en del dans i omklädningsrummet. 

Men nu kommer Nilla Fischer, 38, ställas på större prov. 

Den före detta landslagsstjärnan i fotboll är klar för ”Let's dance” i TV4. 

– Jag älskar att dansa och har alltid tänkt att jag skulle vilja lära mig dansa på riktigt, säger Fischer. 

I september förra året meddelade Nilla Fischer att landslagskarriären var över. Efter 189 landskamper tackade hon för sig i Blågult. 

Senare under hösten kom även beskedet att säsongen i Linköpings FC var den sista och att fotbollsskorna läggs på hyllan för gott. 

Men nu kan Expressen berätta att Nilla Fischer är redo för ett nytt uppdrag. 38-åringen är en av deltagarna i årets säsong av ”Let's dance” i TV4. 

– Jag älskar att dansa och har alltid tänkt att jag skulle vilja lära mig att dansa på riktigt. Jag dansar inte speciellt bra men när förfrågan kom om att vara med i ”Let’s dance” gick det inte att tacka nej, och jag har alltid gillat att titta på programmet, säger Nilla Fischer. 

”Att dansa i tv blir något annat”

Den före detta fotbollsstjärnan medger dock att det finns lite nervositet för att dansa inför tv-publik.  

– Just den biten hoppas jag att jag kan skärma av. I fotbollen har det inte spelat någon roll om det är 80 000 på läktarna och hundratusentals tv-tittare, det har bara sporrat mig. Att dansa framför publik blir något annat. Men jag gillar utmaningar och att träna så jag hoppas att jag ska kunna hantera det okej. 

Det ryktas att du har bjudit på en del dans i omklädningsrummet genom åren, stämmer det?

– Haha, ja. Men det är inte riktigt den typen av individuell dans som jag ska prestera nu gissar jag. Vi får se om jag kan utveckla den. 

Under sin fotbollskarriär tog Nilla Fischer ett OS-silver och två VM-brons. Med klubblaget Wolfsburg vann hon tyska ligan fyra gånger och Champions League en gång. 

Charlotte Kalla klar för ”Let's dance”

”Let's dance” sänds i TV4 under våren. Sedan tidigare är artisten Tone Sekelius, den förra skidstjärnan Charlotte Kalla, programledaren Rickard Sjöberg och artisten Andreas Wijk klara för dansprogrammet. 

LÄS MER: Johan Mjällby: ”Klarar inte av dagens mentalitet”

LÄS MER: Lägeskollen: Hyllar samarbetet med Guidetti: ”Otrolig” 

Se när stjärnorna prisas på Friidrottsgalan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.