Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Neymars fina gest till 11-årige pojken

Sanslösa missen av Morata: ”Det är inte klokt”
Foto: POUPART JULIEN/ABACA / STELLA PICTURES/POUPART JULIEN/ABACA
Foto: JB AUTISSIER VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

En 11-åring utsattes för rasistiska tillmälen under en fotbollsmatch. 

Nu backas han upp av PSG-stjärnan Neymar. 

– Jag önskar dig styrka, mycket ljus och mycket kärlek, säger Neymar i en videohälsning. 

11-årige Luiz Eduardo utsattes för rasistiska tillmälen från motståndartränaren under en ungdomsmatch i Brasilien. I en video som pojkens klubb, Uberlandia Academy, delade på Instagram syns pojken sitta gråtandes i gräset efter lagets seger. 

– Jag väntade tills matchen var slut för att säga till mina föräldrar, han sa det flera gånger, säger pojken mellan tårarna. 

Tränaren i motståndarlagen ska ha sagt: ”Var tyst, du svarte därborta”.

Neymar: ”Önskar dig ljus och kärlek”

En som reagerade starkt på händelsen var den brasilianska superstjärnan Neymar. I en video skickar han en hälsning och sitt stöd till Eduardo.

– Jag såg att du gick igenom en på alla sätt otrevlig och sorglig händelse. Tyvärr måste vi fortfarande gå igenom de här sakerna som inte hör hemma i dag. Jag önskar dig styrka, mycket ljus och mycket kärlek, säger stjärnan i videon.

Enligt Mundo Deportivo har tränaren stängts av från turneringen och Uberlandia Academy har upprättat en polisanmälan mot honom. 

”Vi säga att vi kommer att gå till sista instans för att försvara vår student mot ännu en beklaglig handling som skadar bilden av fotbollen”, skriver man på Instagram.  

Champions League-möte avbröts

Neymar var tidigare i december drivande i när PSG-spelarna klev av planen i mötet mellan PSG och Istanbul Bakasherir. Agerandet var en protest då den rumänske fjärdedomaren, Sebastian Coltescu, anklagats för att ha kallat Pierre Webo på Istanbulbänken för ”den svarte”.

– Det som hände var oacceptabelt. I den tid vi lever i kan vi inte acceptera man gör skillnad på grund av hudfärg eller ras, sa Neymar till franska RMC Sport då. 

https://www.instagram.com/p/CI6IAz-Fhdp/https://twitter.com/neymarjrdepre/status/1340037157021507585?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.