Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nära vännen vet inte att Maradona är död

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: imago sportfotodienst/Imago/TT / TT NYHETSBYRÅN

Diego Armando Maradona dog förra veckan i en hjärtattack.

Men Argentinas guldtränare Carlos Bilardo, 82, vet fortfarande inte om att fotbollslegendaren har gått bort – familjen är rädd för hur hans hälsa kan påverkas.

– Det är svårt eftersom Bilardo tittar på mycket tv och många fotbollsmatcher, säger hans bror Jorge enligt Marca.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Sedan hans bortgång har Maradona sörjts av en hel fotbollsvärld. Argentinas president Alberto Fernández utlyste tre dagars landssorg och miljontals människor samlades vid presidentpalatset i Buenos Aires. Där fick allmänheten chansen att ta farväl av ikonen. Under hela torsdagen köade sörjande för att få en glimt av kistan. 

Senare på kvällen, svensk tid, förflyttades Maradonas kista och familj och vänner tog farväl i en privat ceremoni.

Vet inte om att Maradona har gått bort

Diego Armando Maradona har sedan dess hyllats i fotbollsmatcher, på gator i Italien och Argentina, på sociala medier och i tv-sändningar.

Trots det vet Carlos Bilardo fortfarande inte om att den tidigare fotbollsstjärnan har gått bort. Bilardo var förbundskapten i Argentina när de vann VM-guld i Mexiko 1986 och tränade även Maradona i Sevilla säsongen 1992/93.

Carlos Bilardos bror, Jorge, avslöjade nyligen att det fanns en risk att Carlos hälsa skulle påverkas om han fick veta den tragiska nyheten, skriver Marca. För några veckor sedan behandlades den tidigare förbundskaptenen för normaltryckshydrocefalus, en neurologisk sjukdom som drabbar äldre.

”Vi får se hur han reagerar”

82-åringen är en flitig tv-tittare och för att han inte ska få reda på Maradonas bortgång har familjen kopplat ur tv:n och skyllt på leverantören. I stället spenderar Bilardo sin tid farmför Netflix.

– Maradonas död är något som det kommer skrivas om i fyra, fem eller 20 dagar och det är svårt eftersom Bilardo tittar på mycket tv och många fotbollsmatcher, säger hans bror Jorge enligt Marca.

Planen är att berätta nyheten på ett så bra sätt som möjligt.

– Jag talade med Oscar Ruggeri och han ska träffa honom med två eller tre andra killar för att se hur han har det. Vi får se hur han reagerar och vad som händer.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.