Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Någon av jättarna får inte spela VM

Fifa-presidenten konfronteras.
Cristiano Ronaldo.
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/NICOLO CAMPO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Lorenzo Insigne.
Foto: IPA/SHUTTERSTOCK / IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Italien eller Portugal missar VM 2022.

Lagen måste passera varandra i playoff för att ta sig till mästerskapet.

– Det visar hur tufft det är. De två senaste Europamästarna slåss om en plats nu, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Efter fredagens lottning stod det klart att antingen Italien eller Portugal kommer missa VM 2022. Om Portugal slår Turkiet och Italien slår Nordmakedonien möts de i playoff-final.

– Det är en väldigt svår lottning för oss. Nordmakedonien är en svår lott för oss och att spela på bortaplan mot Portugal är svårt, säger Italiens förbundskapten Roberto Mancini i C Mores tv-sändning.

Italien missade VM 2018 och riskerar nu alltså att göra det för andra gången i rad. Extra tufft blir det eftersom finalmotståndarna får hemmaplansfördel.

– Det visar hur tufft det är. De två senaste Europamästarna slåss om en plats nu. Europa har tretton platser och vi är 55 nationer som slåss om dem, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Italien eller Portugal missar VM

Janne Anderssons Sverige slog ut Italien i playoff hösten 2017.

– Vi tog oss till VM via playoff senast och innan dess hade inte Sverige varit med på tolv år. Det är jättetufft att ta sig hela vägen till ett VM.

Janne Andersson fortsätter:

– Att någon av dem (Portugal och Italien) är borta visar bara hur svårt det är. Att ta sig hela vägen in i VM är tufft.

Tio europeiska länder är redan klara för VM. Tyskland, Danmark, Kroatien, Belgien, Frankrike, Spanien, Serbien, England, Schweiz och Nederländerna vann sina kvalgrupper.

Alla semifinaler

Slutspelsträd A

Skottland-Ukraina

Wales-Österrike

Slutspelsträd B

Ryssland-Polen

Sverige-Tjeckien

Slutspelsträd C

Italien-Nordmakedonien

Portugal-Turkiet

Jannes ilska efter förlusten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.