Mystiken: Ingen vill köpa Zlatans lyxhus

Varför vill ingen köpa Zlatans och Helenas gamla lyxhus i England?
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYR?N
Det har legat ute till försäljning i 1,5 år och blev bostadssajten Rightmoves mest klickade objekt 2018.
Foto: Rightmove
”Jag håller med om att det är lite märkligt”, säger sajtens presschef Sam Balls.
Foto: Rightmove
Det är 930 kvadratmeter stort.
Foto: Rightmove
Huset ligger i ett exklusivt område i byn Hale, i grevskapet Cheshire och är ett populärt område för spelare i Manchester United.
Foto: Rightmove
Prislappen? 57 miljoner kronor.
Foto: Rightmove
Foto: Rightmove
1 / 8

Det har legat ute till försäljning i 1,5 år och blev bostadssajten Rightmoves mest klickade objekt 2018.

Så varför vill ingen köpa lyxhuset som en gång var Zlatans och Helenas hem?

– Jag håller med om att det är lite märkligt, säger sajtens presschef Sam Balls.

Zlatan Ibrahimovic har varit hett villebråd för medier oavsett var i världen han har levt och spelat fotboll.

Men den svenske superstjärnan har alltid värnat om privatlivet och få har kommit familjen Ibrahimovic nära. För en månad sen fick fansen dock en liten inblick i Zlatans och Helenas liv då det uppdagades att huset som de hyrde och bodde i under 37-åringens tid i Manchester United är till salu. 

Det enorma lyxhuset (930 kvadratmeter stort) ligger i ett exklusivt område i byn Hale, i grevskapet Cheshire och är ett populärt område för spelare i Manchester United.

Prislappen: 57 miljoner kronor.


Zlatans gamla hus är ”extremt privat”

Familjen Ibrahimovic hyrde huset för 370 000 kronor i veckan, enligt MSN, och enligt annonsen är husets arkitektur influerad av Italien och har en stor spektakulär trädgård, omgärdad av höga staket och lummiga träd som skyddar mot insyn. Dessutom har fastigheten ett  avancerat säkerhetssystem i toppklass.

Allt för att den boende ska kunna vara ”extremt privat”.

”Säljaren vill inte att vi uttalar oss i medier om huset”, hälsar mäklarfirman.

Förutom spelrum, gym och en stor vinkällare rymmer huset, som faktiskt har legat ute till försäljning i drygt ett år, bland annat sex stycken stora sovrum och rymliga ”walk-in-closets”.

Men trots att intresset för annonsen uppenbarligen är skyhögt och att bostaden legat ute på marknaden sen augusti 2017 är det fortfarande ingen som har köpt huset.

Varför?

– Säljaren vill inte att vi uttalar oss i medier om huset, säger en representant på mäklarfirman Gascoigne Halman till SportExpressen.Årets mest klickade bostadsannons i England

Sam Balls, presschef på sajten Rightmove, Englands motsvarighet till Hemnet, berättar att det generellt sett varit tufft på bostadsmarknaden den senaste tiden. Något som givetvis spelar in.

Samtidigt:

– Det skiljer sig inte jättemycket jämfört med samma tid förra året, antalet sålda bostäder backade med drygt två procent. Detta trots att det generellt blåst hårda vindar kring bostadsmarknaden i England, säger Balls.

Familjen Ibrahimovic/Seger bor numera i Los Angeles sedan ett år tillbaka.
Foto: CYRIL MOREAU / BESTIMAGE / STELLA PICTURES

Presschefen bekräftar också att Zlatan Ibrahimovics förra bostad var sajtens mest klickade under kalenderåret 2018.

– Jag håller med om att det är lite märkligt att huset inte har sålts än med tanke på hur populärt det är. Men man ska komma ihåg att britter är besatta av bostäder, säger Balls och fortsätter:

– Vi älskar att kolla på drömhus som är alldeles för dyra för oss och som vi absolut inte har råd med. Jag misstänker att endast ett ytterst fåtal procent av alla som tittat på Zlatans hus faktiskt skulle kunna köpa det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.