Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mysteriet kring Zlatan efter klubbens lögner

Foto: KRISTOFFER VIITA / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic är skadad. 

Situationen förbryllar LA Galaxys läkarteam – och nu uppges klubben överväga att värva en ny anfallare. 

– De vet inte hur allvarligt det är, säger LA Times reporter Kevin Baxter.

Zlatan Ibrahimovics första år i MLS blev en succé. Den svenske anfallaren gjorde 22 mål på 27 matcher, och målformen såg ut att ha hållit i sig även in på den här säsongen – när 37-åringen blev matchhjälte direkt i premiären mot Chicago. 

Men i efterhand får nog trepoängaren ses som en pyrrhusseger för Los Angeles Galaxys del. 

Ibrahimovic skadade sig i samband med premiären, och har missat två raka matcher. Svensken har heller inte tränat med laget sedan dess. 

Det hela ska röra sig om en skada i hälsenan, samma kroppsdel som Zlatan hade problem med i PSG under hösten 2014. 

Men om skadorna liknar varandra är svårt att säga. Klubben har nämligen inte kommit med något officiellt uttalande om Ibrahimovics situation. 

”Galaxy gav ut falsk information”

– När en presstalesperson i Galaxy fick frågan vilken hälsena som var skadad – vänster eller höger – kunde han inte svara på det, säger Kevin Baxter, reporter på LA Times som bevakat Galaxy under många år. 

Varför tror du att de hanterar det så här?

– De kanske tror att det ger dem en konkurrensfördel att vara hemliga. Men det är här inte vilken spelare som helst. Det här är Zlatan, den bäst betalda spelaren i MLS historia. Desto längre tid det går utan att laget ger ut korrekt information, desto mer öppnar det upp för spekulationer som skulle kunna skada laget ännu mer. 

ESPN:s fotbollsjournalist Jeff Carlisle menar att det är av taktikskäl som Galaxy hållit en låg profil kring situationen. 

– Galaxy spelar väldigt annorlunda när Zlatan inte spelar, så det är ett sätt för att motståndet ska behöva gissa, säger han.

Tränaren Guillermo Barros Schelotto är den enda i klubben som uttalat sig om Zlatans skada. 

– Jag är inte säker, för jag är ingen läkare. Men jag har pratat med läkaren, med Ibrahimovic och vi hoppas att han spelar mot Portland, har han sagt

Under torsdagen lät tränaren meddela att den svenske 37-åringen kommer att träna på tisdag nästa vecka.

Men enligt Kevin Baxter är det inte säkert att vi kan lita blint på det Schelotto säger. 

– Jag kan komma på flera exempel med spelare – Sebastian Lletget, Baggio Husidic, Jermaine Jones, Robbie Rogers, Gyasi Zardes – där Galaxy gav ut falsk information om när en spelare kunde vara tillbaka. I vissa av de fallen pratade jag själv med personer i det medicinska teamet, och de menade att Galaxys tidsuppfattning var helt fel. 

Oklart när Zlatan Ibrahimovic kan återvända

Matchen mot Portland, som Guillermo Barros Schelotto hoppas att svensken kan delta i, spelas den 31:a mars. Men det är fortfarande högst oklart om Ibrahimovic, som fortfarande inte tränat med laget, kommer att delta då. 

– I alla de andra fallen var spelarna borta flera månader längre än vad laget sa, menar Baxter. 

Enligt Kevin Baxter har oron kring Zlatans hälskada vuxit inom Galaxy, och det ska bero på att det medicinska teamet faktiskt inte har koll på hur allvarlig situationen är. Två olika läkare ska ha gett två olika utlåtanden – de menar att det kan röra sig om en sträckning eller en mindre bristning. 

– Sättet du kör rehab för de här två skadorna är helt olika, så det medicinska teamet har hämmats i sina försök att behandla skadan, eftersom de inte vet hur allvarlig den här. Men jag tror att skadan är mer allvarlig än vad laget antyder just nu, säger Kevin Baxter. 

Jeff Carlisle:

– Om han inte spelar mot Portland den 31 mars finns det anledning att börja oroa sig.

Zlatans egna ord om rehaben

Den norske anfallaren Ola Kamara lämnade LA Galaxy för en kinesisk klubb inför säsongen, och utan Zlatan har lagets offensiva spets försvunnit helt. I säsongens andra match mot Dallas, som Galaxy förlorade med 0-2, spelade mittfältaren Chris Pontius på svenskens position. 

– Det var en katastrof, säger Kevin Baxter, som menar att klubben börjat titta på att plocka in en ny anfallare, som kan ersätta Zlatan om hans frånvaro skulle bli längre än väntat. 

– De har pengarna för att göra det, menar han. 

Vad har egentligen Zlatan själv att säga om allting? Jo, på sitt nya, ständigt lejonrefererande, manér har 37-åringen twittrat ut en bild som berättar ungefär var någonstans han befinner sig i rehabprocessen. 

https://twitter.com/Ibra_official/status/1108516859022696449

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!