Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mycket känslor – men man måste släppa det”

Premier League-spelaren Victor Nilsson Lindelöf om bråket i engelska landslaget.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN

Söndagens dispyt i Premier League mellan Raheem Sterling och Joe Gomez hängde i luften även under landslagsamlingen – och nytt bråk uppstod.
United-mittbacken Victor Nilsson Lindelöf förstår att det kan bli heta känslor. 

– Det är viktiga matcher som spelas i ligan men när man kommer till landslaget så måste man försöka släppa de känslorna, säger han. 

Det var i söndags som det spelades stormatch i Premier League mellan Liverpool och Manchester City – och då rök klubbkonkurrenterna Raheem Sterling och Joe Gomez ihop. Matchen vanns av Liverpool med 3-1 och det är en förlust som Sterling ännu inte lagt bakom sig. 

När de båda spelarna samlades till landslaget skulle Liverpools Joe Gomez skoja lite med Sterling om matchen och situation så utbröt bråk. 

Svenske landslagsbacken, Victor Nilsson Lindelöf, som till vardags spelar i Manchester United förstår att det kan bli heta känslor. 

– Det är viktiga matcher som spelas i ligan men när man kommer till landslaget så måste man försöka släppa de känslorna och som vi alltid säger när vi kommer hit att få in ”landslagstänket”, säger han. 

Lindelöf: ”Det är lite skillnad”

Han fortsätter: 

– Det är klart att det är mycket känslor och man kan bli lättirriterad på en träning, det är fullt förståeligt att det kan bli så. Men självklart är det inte optimalt att gå in och börja tjafsa. Men det finns mycket känslor inom fotbollen absolut.

Är det extra mycket i Premier League tycker du, att det är stor rivalitet? 

– Det är svårt att säga men sen måste man tänka att det är många som spelar där och möter nästa varandra varje vecka. Det är lite skillnad mot landslaget här, det är inte många som spelar i samma liga eller möter varandra varje vecka. Det har nog lite med det att göra också. 

Konflikten mellan Raheem Sterling och Joe Gomez var något som förbundskapten Gareth Southgate sedermera kommenterade till FA. 

– En av de största utmaningarna och styrkorna för oss är att vi har varit är att vi har kunnat separera klubbrivalitet från landslaget. Tyvärr så var känslorna från gårdagens match fortfarande närvarande, sa han då.  

Berg avslöjar: Då slutar jag i landslaget

Marcus Berg läckte om sin framtid när han träffade journalister på Cypern.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.