Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Monsterdomarens” förvandling i sommar

I Brasilien är fotbollen i gång.

Och med det en diskussion om en domare. 

Men inte för hans domslut, utan för storleken på hans armar. 

I söndags möttes lagen Gremio och Caxias i den andra finalen av två i den brasilianska serien Campeonato Gaucho. Caxias vann matchen med 2-1, men föll med totalt 2-3.

Efterspelet har dock handlat väldigt lite om Gremios seger, utan i stället har domaren Anderson Daronco varit i rampljuset. 

För sin fysik. 

Tidningen AMprensa skriver att Daronco alltid varit känd för att vara tämligen välbyggd, men att han under sommaren med all önskvärd tydlighet legat i hårdträning. För till matchen mellan Gremio och Caxias var det många som reagerade på hans armmuskler. AMprensa kallar honom bland annat för ”Den sydamerikanska hulken”

https://twitter.com/_Analistas/status/1300590530460626945

”Kolla in storleken på det monstret”

Fox Sportsreportern Mario André Monteiro kunde inte tro sina ögon när han fick se Daronco under matchen. 

”Han har ju fördubblat sin storlek. Jag menar, bara kolla in storleken på det monstret”, skriver han på Twitter

Den stora argentinska sporttidningen Olé uppmärksammar även de Daronco. 

”Han har överraskat alla med storleken på sina armar. För att vara på den säkra sidan, jäklas inte Daronco”, skriver de i sin artikel. 

Förutom att döma på högsta nivå i det brasilianska seriesystemet så kommer Daronco att döma i det sydamerikanska kvalet till VM i Qatar 2022. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.