Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Försvararen återvänder – skriver på för Djurgården

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Igår presenterades hon som Viasats nya Premier League-expert.

Idag blev det även officiellt – Petronella Ekroth förstärker Djurgården. 

– Petronella är en bra värvning för oss på flera sätt. Hon är abitiös, kan miljön, och har fått mer erfarenhet nu genom proffslivet, säger Joel Riddez om deras nyförvärv.

För några veckor sedan meddelade Petronella Ekroth att det inte blir en fortsättning i Juventus, där hon spelat den föregående säsongen.

29-åringen hade en succésäsong fotbollsmässigt, där hon bland annat gjorde mål i dubbla titelmatcher. Utöver det har hon beskrivit vardagen som tuff, men att det gett henne mycket.

– När jag ser tillbaka är det klart att det har varit väldigt tufft men det har även gjort en väldigt mycket starkare att ta sig igenom sådana perioder i ens liv gör en väldigt starkt.

Ekroth fortsätter: 

– Jag försöker ändå se det som något väldigt positivt i slutändan och jag tror att det kommer utveckla mig jättemycket som människa, det är något man verkligen stärks av. Sen även om det har varit tufft har det varit en fantastisk upplevelse och jag har fått vara med om jättehäftiga grejer. 

Flyttar hem till Sverige igen

Nu är Ekroths nya klubbadress klar – det blir spel i Djurgården för 29-åringen.

– Jag hade lite känslan av att komma tillbaka när jag visste att jag inte skulle vara kvar i Juventus. Sen hade jag lite tankar på om jag skulle vara kvar utomlands... Det känns rätt, en självklarhet att komma tillbaka hit, säger Ekroth till deras hemsida. 

Djurgården har haft en tuffare inledning på säsongen och ligger kvar i mitten av tabellen, på en åttonde placering. Innan uppehållet vann man mot Växjö med 3-0 och nästa match spelas mot LB07 den 20:e juli.

https://twitter.com/DIFDam/status/1148879819834351616

Ekroth spelade i Djurgården från 2016-2018 innan hon lämnade för Juventus.

Det innebär att hon flyttar hem till Sverige igen, något som blev klart under tisdagen att hon förstärker Viasats PL-studio:

– Det känns jättebra. Det var inte helt givet att jag skulle flytta hem men nu blev det en väldigt bra lösning så det känns hur bra som helst. Att jag kommer hem nu för ett tag, det stänger inga dörrar för att jag vill ut igen, sa hon efter det.