Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänker lögn – efter förnedringen

Se alla målen från förnedringen – Ajax vinner med 13-0
Crooij
Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

Efter att ha släppt in 13 bollar mot Ajax stöttades VVV Venlos målvakt Delano van Crooij av Ajax dito André Onana. 

Onana skrev ”respekt” till en bild av de båda på sociala medier. 

Men van Crooij misstänker att Onana inte är ärlig. 

En tajt Champions Leaguematch mot Liverpool som slutade med 0-1-förlust. Det var så Ajax laddade upp inför sin ligamatch mot VVV Venlo i helgen som gick. 

Inte ett resultat som borde få blodet att koka hos nederländarna. Men någon form av gruvlig hämnd tog Ajax på stackars VVV. 

Ajax vann med häpnadsväckande 13(!)-0. Ajax största seger i Eredivisie någonsin. 

Misstänker lögn efter orden om straff

Det blev fem mål av Lassina Traoré, två av Klaas Jan Huntelaar och Jurgen Ekkelenkamp, samt ett vardera av Daley Blind, Dusan Tadic, Antony och Lisandro Martinez. Det var en och samma person som släppte in samtliga mål, 29-åriga Delano van Crooij. 

Efter matchen stöttades han av Ajax målvakt André Onana som la ut en bild på sociala medier där han kramar om van Crooij till texten ”Respekt”

https://twitter.com/AndreyOnana/status/1320053581647667203?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1320053581647667203%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_0&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.voetbalzone.nl%2Fdoc.asp%3Fuid%3D379060

Något van Crooij först uppskattade, men nu tvivlar på om det var genuint. För i en intervju med nederländska Fox Sports säger Klaas Jan Huntelaar att Onana egentligen tänkte ta den straff som Huntelaar tog i matchen. 

– När man får höra att han ville ta en straff mot mig så tänker jag: var han ärlig när han omfamnade mig. För man tar inte straff mot en annan målvakt om man respekterar honom. Det hade varit förödmjukande, säger van Crooij enligt Voetbalzone och tillägger: 

– Det går inte att beskriva hur det känns att släppa in 13 mål.  Man är helt förkrossad. Alla vill stötta en och hjälpa en, men jag vill inte ha deras sympati. 

André Onana säger kort att han är glad över att han inte tog straffen: 

– Det var bra att Klaas tog den. Det hade inte varit rätt av mig att stega fram. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.