Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikael Antonsson klar för FC Köpenhamn

Foto: Lindwall Sven
FC Köpenhamn värvar en ny svensk spelare efter att Tobias Linderoth lämnat klubben.
I dag skrev backen Mikael Antonsson på för fyra år.
- Jag glädjer mig otroligt mycket, säger Antonsson.
Därmed kan alla Blåvitt-fans sluta hoppas på en återkomst för "Anton".
Mikael Antonsson lämnade IFK Göteborg 2004 för proffslivet i Austria Wien. Då trodde många att ”Anton” skulle slå sig in i Lars Lagerbäcks landslagstrupp på allvar. Men hittills har det bara blivit tre a-landskamper. Skador har stört 26-årige Antonsson de senaste åren.

"Glädjer mig otroligt mycket"

Nu byter han grekiska Panathinaikos, dit han kom i fjol, mot Skandinaviens största klubb, FC Köpenhamn.
- Jag glädjer mig otroligt mycket över den här chansen och jag har bara hört gott om FC Köpenhamn. Jag hade flera olika anbud, men ser störst möjligheter i FCK. Det är inte bara Skandinaviens största klubb med många supportrar, utan även en storklubb i Europa, och jag ser fram mot många spännande matcher, säger Mikael Antonsson till FCK:s hemsida.
Han hyllas också av FC Köpenhamns starke man, Flemming Östergaard.
- Vi står inför några viktiga kvalmatcher till Champions League, och vår målsättning är att komma ur transferperioden minst lika starka som tidigare. Köpet av Mikael Antonsson är en första viktig bricka för att den ambitionen ska falla på plats, säger ”Don Ö”.

Fjärde svensken

Mikael Antonsson har skrivit på för fyra år och blir spelklar 1 juli. Därmed blir han klubbens fjärde svensk, sedan tidigare finns Marcus Allbäck, Fredrik Berglund och Oscar Wendt i klubben.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.