Michael Ballack rasar: "Höjden av hyckleri"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Thomas Bohlen

Tyska storstjärnan Michael Ballack är förvånad och besviken efter beskedet om att han inte längre ingår i förbundskapten Joachim Lööws framtidsplaner. Nu vägrar den förre lagkaptenen att spela en avskedsmatch med landslaget.  

- Att de påstår att de alltid agerat öppet kring min roll i landslaget är höjden av hyckleri, meddelar Ballack via sin advokat enligt tyska Bild. 

Efter en sju månader lång skadofrånvaro meddelade det tyska fotbollsförbundet på torsdagen att Michael Ballack kommer att pensionera sig från all landslagsfotboll. Ett besked som chockar landslagsstjärnan själv. 

 - I går fick jag beskedet via ett pressmeddelande från det tyska fotbollsförbundet att tränaren inte längre har några planer för mig. Jag är besviken och förvånad över innehållet, säger Ballack via sin advokat enligt tyska Bild.

 - Att de påstår att de alltid agerat öppet kring min roll i landslaget är höjden av hyckleri.

Vägrar avskedsmatch

 Det tyska förbundet meddelade även att 34-årige Ballack kommer att få spela en avskedsmatch mot Brasilien för att hyllas av de tyska fansen. Något som nu Ballack verkar vägra.

 - Att en vänskapsmatch sedan länge arrangerats för att jag ska ta farväl är enligt mig en fars. Jag vet att är skyldig mina fans den här matchen, men jag kan inte acceptera det här erbjudandet, fortsätter den förra Chelsea-stjärnan.

 Det är inte första gången Michael Ballack hamnar i bråk med landslaget. Då mittfältaren var skadad tog ytterbacken Philipp Lahm tillfälligt över kaptensbindeln under VM 2010 och öppnade senare för att fortsätta ha rollen. Något som fick Ballack att rasa.

 - Jag är landslagets kapten. Det finns hierarkier och jag ska prata med Philipp om den här saken, sade Ballack i höstas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.