MFF:s Moisander försvarar Finlands statsminister Sanna Marin efter festklippen

Bilderna på en festande Sanna Marin har väckt debatt.
Niklas Moisander.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Finlands statsminister Sanna Marin har hamnat i blåsväder sedan festklipp på henne spridits som en löpeld på sociala medier.

MFF:s mittback Niklas Moisander tycker dock inte att hon gjort något fel.

– Vi är alla människor. Jag hoppas att folk kommer ihåg vilket bra och hårt jobb hon gjort för oss, säger finländaren. 

Hon blev statsminister redan vid 34 års ålder. Det gjorde Sanna Marin till världens näst yngsta tjänstgörande statsledare, den yngsta kvinnliga regeringschefen och Finlands yngsta statsminister någonsin.

Nu, knappa tre år senare, har hon skapat nya rubriker – den här gången inte i lika positiv klang.

Festklippen från en privat tillställning har spridits som en löpeld på sociala medier och oppositionen i landet kräver nu att Marin ska drogtestas.

– Det jag kan säga är att jag inte har använt droger, bara alkohol. Jag har dansat, sjungit, festat, men det jag har gjort är helt lagligt, har hon sagt till Finlands public servicebolag Yle och samtidigt meddelat att hon är bedrövad över att klippen från den privata festen läcktes.

– Jag är besviken på att de blivit offentliga. Jag tillbringade kvällen med vänner. Festade, ganska vilt, ja. Dansade och sjöng, men detta är inte olagligt. 

MFF-backen Moisander rycker ut i försvar

Nu får Finlands statsminister oväntat stöd – från MFF:s mittback Niklas Moisander.

– Jag har sett videon på det och vi är alla människor. Hon har jobbat enormt hårt sista månaderna nu efter kriget. Hon har gjort det bra. Jag fattar att det nuförtiden blir en stor sak med videos och så, men hon får också vara människa, konstaterar den 36-årige finländaren. 

Är du förvånad över uppståndelsen?

– Både ja och nej. Eftersom allt sprids så snabbt på sociala medier i dag och att hon naturligtvis har en stor roll inom finsk politik så fattar jag att det blir så här, men jag hoppas att folk kommer ihåg vilket bra och hårt jobb hon gjort för oss, säger Moisander och fortsätter:

– Sedan är det också viktigt att komma ihåg att detta var på hennes egen tid, hon var inte där i jobbet. 

Du har inte tappat förtroende för henne?

– Nej, det har jag inte gjort, avslutar MFF-spelaren och skrattar. 

Tv: Olsson svarar på vem som är snabbast av Ceesay och Beijmo

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.