Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mesut Özil avslutar sin fotbollskarriär

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Den tidigare tyske landslagsstjärnan Mesut Özil meddelar via sin Instagram att han lägger skorna på hyllan. 

Den 34-åriga fotbollsstjärnan Mesut Özil har bestämt sig för att avsluta sin karriär. Beslutet går han ut med på sin Instagram.

”Efter moget övervägande meddelar jag att jag med omedelbar verkan slutar som professionell fotbollsspelare. Jag har haft privilegiet att vara professionell fotbollsspelare i nästan 17 år nu, och jag känner stor tacksamhet för den möjligheten. Men under de senaste veckorna och månaderna har jag lidit av skador, och det har blivit mer och mer tydligt att det är dags att lämna den stora fotbollsscenen”.

Han fortsätter:

”Det har varit en fantastisk resa fylld med oförglömliga minnen och känslor. Jag vill tacka mina klubbar Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahce, Basaksehir och mina tränare, som supportat mig samt mina lagkamrater, som blivit mina vänner. Ett speciellt tack går till min familj och mina närmaste vänner. De har varit en del av min resa sedan dag ett, och har gett mig så mycket kärlek och stöd, genom både bra och sämre tider.”

Özil tackar sina fans

”Tack till alla mina fans som har visat mig så mycket kärlek, oavsett omständigheterna och oavsett vilken klubb jag representerat”.

Han tillägger:

”Nu ser jag fram emot allt som jag har framför mig tillsammans med min vackra fru Amine, och mina två vackra döttrar Eda och Ela - men jag garanterar er att ni kommer få höra från mig på mina sociala kanaler då och då.”

Mittfältaren är mest känd för sina år i Real Madrid och Arsenal. De senaste åren har han spelat för de turkiska klubbarna Basaksehir och Fenerbahce.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.