Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Messis missnöje – dissade Pochettino

Foto: ZABULON LAURENT/ABACA / STELLA PICTURES/ZABULON LAURENT/ABACA
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA
Foto: ZABULON LAURENT/ABACA / STELLA PICTURES/ZABULON LAURENT/ABACA
Foto: ZABULON LAURENT/ABACA / STELLA PICTURES/ZABULON LAURENT/ABACA

Hemmadebut för Paris Saint-Germain på Parc des Princes.

Då byttes Lionel Messi, 34, ut när matchen skulle avgöras – stjärnan svarade med gester och besvikna blickar mot Mauricio Pochettino.

– Vi valde att byta ut Messi för att undvika en framtida skada, säger PSG-tränaren enligt Marca, efter segermatchen mot Lyon.

Resultattavlan visade 1-1 på Parc des Princes när Pochettino valde att byta ut Messi, med kvarten kvar att spela av den franska stormatchen mot Lyon.

34-åringen visade tydligt sitt missnöje med beslutet när han vandrade av planen, förbi tränaren och satte sig på avbytarbänken.

– Vi valde att byta ut Messi för att undvika en framtida skada. Vi har viktiga matcher framför oss och måste vara försiktiga med honom, säger Pochettino enligt Marca.

Han fortsätter:

– Sådan här beslut tas för lagets bästa, alla vet att vi har många fantastiska spelare och måste ta den här typen av beslut. Ibland uppskattas de och ibland inte.

Inhoppare avgjorde

När Messi passerade sin landsman i samband med bytet gav han honom en blick som tydligt meddelade att han inte uppskattade att bli utbytt. 34-åringen såg också ut att ”dissa” tränarens utsträckta hand och gjorde gestikulerade uppgivet, innan han satte på bänken och följde upplösningen på matchen.

Pochettinos matchcoachning går i efterhand inte att klaga på. En av inhopparna, Mauro Icardi, blev stor matchhjälte när han skickade in 2-1 på tilläggstid. Fullträffen innebär att PSG har inlett ligasäsongen med sex segrar och toppar Ligue 1, fem poäng före antagonisten Marseille som har en match mindre spelad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.